Εσείς αγαπάτε τα ρετρό γλυκά; Εγώ, πολύ!
Γι’ αυτό σήμερα θα θυμηθούμε το αγαπημένο σιροπιαστό κέικ με τρούφα γνωστό και ως μυρμηγκάτο, το οποίο είμαι σίγουρη ότι κάποτε, κάπου έχετε δοκιμάσει.
Απλό και γρήγορο σίγουρα θα μπείτε στη διαδικασία να το φτιάξετε.
Υλικα για το κέικ
- 150 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα
- 1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- ½ λεμόνι
Υλικά για τη σοκολάτα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5’.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ένα –ένα τα αυγά ενώ ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Έπειτα το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε και το αλάτι.
- Τέλος ρίχνουμε την τρούφα κα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50’ -60’.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι.
- Το αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
- Το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο γλάσο.
- Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ, το απλώνουμε και μετά από λίγη ώρα το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ιδανικά απολαμβάνουμε το σιροπιαστό κέικ μας την επόμενη μέρα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!