ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

-

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς,  η τάση να προβάλλονται διάφορα τοπικά προϊόντα έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίσουμε κάποια από αυτά, όπως είναι ο καβουρμάς. Ο καβουρμάς είναι γνωστός κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και ακόμη περισσότερο  στη Θράκη.

Παρασκευάζεται από  διάφορα είδη κρέατος ανάλογα την περιοχή, όπως για παράδειγμα ο καβουρμάς με βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης Σερρών.

Παραδοσιακά, επρόκειτο για κομμάτια κρέατος συντηρημένα σε λίπος. Ήταν δηλαδή ένας τρόπος  να διατηρηθεί το ευαλλοίωτο κρέας καθώς δεν υπήρχε ακόμη η ψύξη.  Πλέον, η παρασκευή του καβουρμά γίνεται με σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες ώστε εμείς να  το απολαμβάνουμε ως αλλαντικό. 

συνταγη-ζυμαρικά

Παρακάτω θα δούμε πως αυτό το νόστιμο παραδοσιακό έδεσμα μπορεί να απογειώσει μια συνταγή ζυμαρικών.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
  • 200 γρ. καβουρμά
  • ½ κούπα χυμό ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα για το γαρνίρισμα

 Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τη διαδικασία της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.  
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον καβουρμά και ανακατεύουμε για 2’.
  4. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βάσει για 5-6’ σε χαμηλή φωτά.
  5. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα μακαρόνια.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
  7. Τρίβουμε λίγη κεφαλογραβιέρα.
  8. Απολαμβάνουμε με λευκό κρασί.
συνταγη-ζυμαρικά

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ
Επόμενο άρθροΗ Μίσα κάνει φίλους
Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη. Το κασέρι...

Ένας συγγραφέας αλλιώτικος από τους άλλους…

Ενας Άγιος συγγραφέας.. 'Όταν ακούμε τη λέξη συγγραφέας, το μυαλό μας πάει σε...

Η Μίσα κάνει φίλους

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η Μίσα κάνει φίλους» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συγγραφέα τον...

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Σιροπιαστό κέικ

Εσείς αγαπάτε τα ρετρό γλυκά; Εγώ, πολύ! Γι’ αυτό σήμερα θα θυμηθούμε το αγαπημένο...

Τι είναι πια αυτό το Halloween

Στις 31/10 κάθε xρόνου γιορταζεται το Halloween - το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο και πρόσφατα έγινε γνωστό...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα