Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.
Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, η τάση να προβάλλονται διάφορα τοπικά προϊόντα έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίσουμε κάποια από αυτά, όπως είναι ο καβουρμάς. Ο καβουρμάς είναι γνωστός κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στη Θράκη.
Παρασκευάζεται από διάφορα είδη κρέατος ανάλογα την περιοχή, όπως για παράδειγμα ο καβουρμάς με βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης Σερρών.
Παραδοσιακά, επρόκειτο για κομμάτια κρέατος συντηρημένα σε λίπος. Ήταν δηλαδή ένας τρόπος να διατηρηθεί το ευαλλοίωτο κρέας καθώς δεν υπήρχε ακόμη η ψύξη. Πλέον, η παρασκευή του καβουρμά γίνεται με σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες ώστε εμείς να το απολαμβάνουμε ως αλλαντικό.
![συνταγη-ζυμαρικά](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2020/11/παπαρδέλες-με-θρακιώτικο-καβουρμά-02.jpg)
Παρακάτω θα δούμε πως αυτό το νόστιμο παραδοσιακό έδεσμα μπορεί να απογειώσει μια συνταγή ζυμαρικών.
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
- 200 γρ. καβουρμά
- ½ κούπα χυμό ντομάτας
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Κεφαλογραβιέρα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τη διαδικασία της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τον καβουρμά και ανακατεύουμε για 2’.
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βάσει για 5-6’ σε χαμηλή φωτά.
- Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
- Τρίβουμε λίγη κεφαλογραβιέρα.
- Απολαμβάνουμε με λευκό κρασί.
![συνταγη-ζυμαρικά](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2020/11/παπαρδέλες-με-θρακιώτικο-καβουρμά-03.jpg)
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!