ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

-

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς,  η τάση να προβάλλονται διάφορα τοπικά προϊόντα έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίσουμε κάποια από αυτά, όπως είναι ο καβουρμάς. Ο καβουρμάς είναι γνωστός κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και ακόμη περισσότερο  στη Θράκη.

Παρασκευάζεται από  διάφορα είδη κρέατος ανάλογα την περιοχή, όπως για παράδειγμα ο καβουρμάς με βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης Σερρών.

Παραδοσιακά, επρόκειτο για κομμάτια κρέατος συντηρημένα σε λίπος. Ήταν δηλαδή ένας τρόπος  να διατηρηθεί το ευαλλοίωτο κρέας καθώς δεν υπήρχε ακόμη η ψύξη.  Πλέον, η παρασκευή του καβουρμά γίνεται με σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες ώστε εμείς να  το απολαμβάνουμε ως αλλαντικό. 

συνταγη-ζυμαρικά

Παρακάτω θα δούμε πως αυτό το νόστιμο παραδοσιακό έδεσμα μπορεί να απογειώσει μια συνταγή ζυμαρικών.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
  • 200 γρ. καβουρμά
  • ½ κούπα χυμό ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα για το γαρνίρισμα

 Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τη διαδικασία της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.  
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον καβουρμά και ανακατεύουμε για 2’.
  4. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βάσει για 5-6’ σε χαμηλή φωτά.
  5. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα μακαρόνια.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
  7. Τρίβουμε λίγη κεφαλογραβιέρα.
  8. Απολαμβάνουμε με λευκό κρασί.
συνταγη-ζυμαρικά

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ
Επόμενο άρθροΗ Μίσα κάνει φίλους
Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ευτυχία Γιαννάκη – Μία συγγραφέας για μικρούς και μεγάλους!

Ποια ειναι η Ευτυχία Γιαννάκη; Καλησπέρα σας, καλησπέρα σας! Τι μου κάνετε;...

Τηλεργασία με τα παιδιά στο σπίτι!

Εργάζεστε αυτή την περίοδο από το σπίτι και ταυτόχρονα έχετε και τα παιδιά σας στο σπίτι; Αρχικά,...

Κακοποίηση – Μαθαίνω στο παιδί μου να λέει ΟΧΙ

Το θέμα των ημερών κινείται γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση  και εμείς ως γονείς οφείλουμε να προστατέψουμε...

Εύκολες αποκριάτικες κατασκευές

Αποκριές ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την  Καθαρά Δευτέρα οπότε κι αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Οι...

Αλμυρά muffins με καρότο

Αφράτα, λαχταριστά και πανεύκολα αλμυρά κεκάκια - muffins, ιδανικά για σνακ, μπουφέ, ακόμη και ένα ελαφρύ γεύμα...

Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;

Πριν λίγες μέρες έλαβα ένα εκπληκτικό παιδικό βιβλίο που θεωρώ ότι αποτελεί πολύτιμη προσθήκη για την βιβλιοθήκη...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα