Χειροποίητα και πανέμορφά ανατολίτικα ψωμάκια η σημερνή συνταγή.
Είναι τόσο εύκολα, με λίγα υλικά… θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Είναι ιδανικά για να συνοδέψουν σούπες, Ινδικό φαγητό και φαλάφελ.
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2021/10/xeiropoiota-anatolitika-psomakia-1.jpg)
ΥΛΙΚΑ
- 200 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 360-380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ. γ. αλάτι
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2021/10/xeiropoiota-anatolitika-psomakia-4-769x1024.jpeg)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι.
- Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και μετά το αλάτι.
- Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 ώρες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε λεπτό στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
- Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15’ περίπου.
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2021/10/xeiropoiota-anatolitika-psomakia-3.jpg)
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!