ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΠανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

Πανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

-

To Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει…

Όσοι ψάχνετε επιδόρπιο σήμερα θα σας δείξω μια πολύ νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, για πανακότα για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε μετά το γεύμα σας.

Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία! 

ΥΛΙΚΑ για την πανακότα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα

  • 4-5 passion fruit (πλέον υπάρχουνε και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. 
  3. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε και αυτά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  6. Στραγγίζουμε την πανακότα και την μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά (καλύτερα σιλικόνης για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν κρυώσουν).
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  8. Κόβουμε τα passion fruit στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  9. Το τοποθετούμε σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5’.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  11. Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας λίγη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του...

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα