To Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει…
Όσοι ψάχνετε επιδόρπιο σήμερα θα σας δείξω μια πολύ νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, για πανακότα για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε μετά το γεύμα σας.
Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία!
ΥΛΙΚΑ για την πανακότα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 300 ml γάλα
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 50 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα
- 4-5 passion fruit (πλέον υπάρχουνε και στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε και αυτά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
- Στραγγίζουμε την πανακότα και την μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά (καλύτερα σιλικόνης για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν κρυώσουν).
- Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Κόβουμε τα passion fruit στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
- Το τοποθετούμε σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5’.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας λίγη σάλτσα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!