ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΠανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

Πανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

-

To Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει…

Όσοι ψάχνετε επιδόρπιο σήμερα θα σας δείξω μια πολύ νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, για πανακότα για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε μετά το γεύμα σας.

Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία! 

ΥΛΙΚΑ για την πανακότα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα

  • 4-5 passion fruit (πλέον υπάρχουνε και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. 
  3. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε και αυτά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  6. Στραγγίζουμε την πανακότα και την μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά (καλύτερα σιλικόνης για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν κρυώσουν).
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  8. Κόβουμε τα passion fruit στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  9. Το τοποθετούμε σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5’.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  11. Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας λίγη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Αχ αυτές οι Πανελλήνιες

Ξέρω έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια για μένα... Ήρθε η ώρα λοιπόν...

Χρήστος Δασκαλάκης: «Το αγόρι που νίκησε τον θάνατο»

Με αφορμή την πολυαναμένομενη μεταφορά του βιβλίου του «Το Γονεοτροφείο» στη θεατρική σκηνή, συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη...

PLAYMOBIL play & give

Η PLAYMOBIL, η πιο αγαπημένη μάρκα παιχνιδιών, βρίσκεται για 11η συνεχή χρονιά στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αποκλειστικά...

Τα βιβλία του Οκτωβρίου #1

Την αγάπη μας για τα βιβλία οικογενειακώς την ξέρετε καλά όσοι μας διαβάζετε έτσι σκέφτηκα κάθε μήνα να σας...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα