ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΠανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

Πανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

-

To Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει…

Όσοι ψάχνετε επιδόρπιο σήμερα θα σας δείξω μια πολύ νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, για πανακότα για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε μετά το γεύμα σας.

Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία! 

ΥΛΙΚΑ για την πανακότα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα

  • 4-5 passion fruit (πλέον υπάρχουνε και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. 
  3. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε και αυτά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  6. Στραγγίζουμε την πανακότα και την μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά (καλύτερα σιλικόνης για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν κρυώσουν).
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  8. Κόβουμε τα passion fruit στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  9. Το τοποθετούμε σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5’.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  11. Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας λίγη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Η Mattel παρουσιάζει τον Μπρούνο

• Ο χαρακτήρας του Μπρούνο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Autism Self AdvocacyNetwork (ΗΠΑ) και οι ιστορίες του γράφτηκαν...

Ήρθε η νέα σειρά Playmobil Αστερίξ

Ο Αστερίξ και ο Οβείλξ αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας δίδυμα ηρώων όλης της οικογένειας μας

Μαμά, δεν θέλω να πάω στο σχολείο

Έλα παραδέξου το, κάποτε θα το έχεις πει κι εσύ στη μαθητική ζωή σου. Κατά συνέπεια θα πρέπει να...

Πως να προστατευτούμε από το τσίμπημα της μωβ μέδουσας

Όπως φαίνεται θα κάνουμε διακοπές παρέα με τις μωβ μέδουσες και φέτος το καλοκαίρι, καθώς παρουσιάζουν πληθυσμιακή έξαρση το...

Χρόνια πολλά Hansaplast

100 χρόνια πρωτοποριακής φροντίδας των πληγών  – το εμβληματικό brand Hansaplast, γιορτάζει τα 100στα του γενέθλια. Πρωτοπόρο στη φροντίδα των...

Νέο Nestlé NAN BIO+ 2 & 3

Η καλύτερη διατροφή για μωρό είναι ο θηλασμός, ωστόσο όταν για διάφορους λόγους αυτό δεν είναι εφικτό ιδιαίτερα μετά...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα