ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Πανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

Πανακότα με άρωμα μοσχολέμονου και σάλτσα Passion Fruit

-

To Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει…

Όσοι ψάχνετε επιδόρπιο σήμερα θα σας δείξω μια πολύ νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, για πανακότα για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε μετά το γεύμα σας.

Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία! 

ΥΛΙΚΑ για την πανακότα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα

  • 4-5 passion fruit (πλέον υπάρχουνε και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. 
  3. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε και αυτά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  6. Στραγγίζουμε την πανακότα και την μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά (καλύτερα σιλικόνης για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν κρυώσουν).
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  8. Κόβουμε τα passion fruit στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  9. Το τοποθετούμε σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5’.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  11. Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας λίγη σάλτσα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Η κοινωνική προσφορά της Disney

Η Disney πραγματοποίησε δωρεά επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Η κοινωνική προσφορά των εταιρειών πρέπει να επιβραβεύεται και...

Ο Μάκης Οφθαλμάκης και ο Δόκτωρ Οφθαλμύταρος

Πρόσφατα έφτασε στο σπίτι μας το βιβλίο του Τίμου Χαλκιά και της Στέλλας Τριανταφύλλου σε εικονογράφηση του Άγγελου...

Νεογιλά δόντια – όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Πότε βγαίνουν τα πρώτα δόντια; Τα νεογιλά δόντια κάνουν την εμφάνισή τους κατά μέσο όρο τον 6ο  μήνα του μωρού...

Τυρόπιτα σαν σουφλέ σε φόρμα του κέϊκ

Αυτή η τυρόπιτα είναι τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα την φτιάχνετε συνέχεια. Ιδανική για όσους...

Παιδικά παπούτσια φτιαγμένα για παιχνίδι!

Πολύ συχνά διαβάζω άρθρα για την επιλογή παιδικών παπουτσιών και όντας μαμά αποφάσισα να σας γράψω με αφορμή μια...

Το νέο παιδικό σαμπουάν JOHNSON’S® Soft & Shiny

Με το νέο JOHNSON'S® Soft & Shiny 2-σε-1 Σαμπουάν & Conditioner απολαμβάνουμε περισσότερο πολύτιμο χρόνο με τα μικρά μας! Όντας...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα