Μπήκα σε mood καλοκαιρινό, εσείς; Επιτέλους ο καιρός έχει αρχίσει να μας ετοιμάζει για το καλοκαίρι, καθώς η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά. Γι’ αυτό και εγώ σκέφτηκα να σας δείξω μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή, τους κολοκυθοκεφτέδες που πιστεύω ότι αρέσουν στους περισσότερους. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω προσθέσει ένα τυρί που λατρεύω, έχω βάλει ροκφόρ το οποίο δίνει μια απίθανη γεύση και πιστεύω ότι όσοι δεν το αγαπάτε στη συγκεκριμένη συνταγή θα το λατρέψετε.
Τα υλικά είναι λίγα αλλά το αποτέλεσμα πλούσιο σε γεύση και άρωμα.

Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες
- 4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (βγάλτε με το χέρι σας τα φυλλαράκια)
- 2 αυγά
- 3-4 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 100 γρ. ροκφόρ η μπλέ τυρί
- Αλάτι & πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο , σπορέλαιο, ηλιέλαιο)

Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια (στύψτε τα σε μια πετσέτα πρώτα), τα μυρωδικά, το ροκφόρ σε κομματάκια, τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα πολύ πηχτό αποτέλεσμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λάδι και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί αρκετά.
- Με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ομοιόμορφες κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε 2- 3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν.
*μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα ντιπ γιαουρτιού που έχετε προσθέσει λίγο ξύσμα λεμονιού.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δημητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!