Εύκολο, αρωματικό και δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι το σημερινό τσίζκεικ .
Υπέροχο μετά από πλούσια γεύματα, μπορεί επίσης να αντικαταστήσει και την τούρτα γενέθλιων, καθώς τώρα το καλοκαίρι προτιμούμε τις πιο ελαφριές και ήπιες γεύσεις.
Υλικά για το τσίζκεικ
- 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι καρύδας (μπορείτε να βάλετε και στραγγιστό αγελαδινό)
- Ξύσμα από ένα λάιμ και ένα λεμόνι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
Διαδικασία
- Σε χαμηλή φωτά λιώνουμε το βούτυρο.
- Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί ή τάπερ μεσαίου μεγέθους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το ξύσμα και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός (ειλικρινά όμως δεν χρειάζεται αρκεί και ένα πιρούνι) μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
- Την απλώνουμε πάνω στη βάση των μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγείς της συσκευασίας.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα πάνω στην κρέμα ίσα ίσα να κάνει μια πολύ λεπτή στρώση. Το αφήνουμε στο ψυγείο και μόλις σταθεροποιηθεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζελέ.
- Το αφήνουμε όλο το βραδύ στο ψυγείο και σερβίρουμε τη επόμενη μέρα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!