ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Τσίζκεικ με γιαούρτι καρύδας και ζελέ λεμόνι.

Τσίζκεικ με γιαούρτι καρύδας και ζελέ λεμόνι.

-

Εύκολο, αρωματικό και δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι το σημερινό τσίζκεικ .

Υπέροχο μετά από πλούσια γεύματα, μπορεί επίσης να αντικαταστήσει και την τούρτα γενέθλιων, καθώς τώρα το καλοκαίρι προτιμούμε τις πιο ελαφριές και ήπιες γεύσεις.

Υλικά για το τσίζκεικ

  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα  
  • 200 γρ. γιαούρτι καρύδας (μπορείτε να βάλετε και στραγγιστό αγελαδινό)
  • Ξύσμα από ένα λάιμ και ένα λεμόνι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε χαμηλή φωτά λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί ή τάπερ μεσαίου μεγέθους.
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το ξύσμα και το γιαούρτι.
  7. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός (ειλικρινά όμως δεν χρειάζεται αρκεί και ένα πιρούνι) μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.  
  8. Την απλώνουμε πάνω στη βάση των μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  9. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγείς της συσκευασίας.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα πάνω στην κρέμα ίσα ίσα να κάνει μια πολύ λεπτή στρώση. Το αφήνουμε στο ψυγείο και μόλις σταθεροποιηθεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζελέ.
  12. Το αφήνουμε όλο το βραδύ στο ψυγείο και σερβίρουμε τη επόμενη μέρα. 

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Γιατί να μάθω μια ξένη γλώσσα;

Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και έπειτα από δύο χρόνια τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον σύνορα...

Επιστροφή στο σχολείο και τις αγαπημένες μας συνήθειες, παρέα με το Johnson’s!

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα για μικρούς και μεγάλους. Κρατάμε τις ξέγνοιαστες αναμνήσεις του καλοκαιριού, αποθηκεύουμε τα...

Η πρώτη σχολική τσάντα

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και τα παιδιά ετοιμάζουν σιγά- σιγά τις τσάντες τους για το σχολείο . Υπάρχουν όμως κι...

Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα;

Σε ένα ιδανικό κόσμο η σωστή απάντηση θα ήταν «κανένα από τα δύο, το σχολείο καλύπτει όλες τις ανάγκες...

Η κοινωνική προσφορά της Disney

Η Disney πραγματοποίησε δωρεά επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Η κοινωνική προσφορά των εταιρειών πρέπει να επιβραβεύεται και...

Ο Μάκης Οφθαλμάκης και ο Δόκτωρ Οφθαλμύταρος

Πρόσφατα έφτασε στο σπίτι μας το βιβλίο του Τίμου Χαλκιά και της Στέλλας Τριανταφύλλου σε εικονογράφηση του Άγγελου...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα