ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Γρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

Γρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

με λίγη ζάχαρη

-

Όλο το καλοκαίρι σε μια κουταλιά. Η μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.

Εφοδιαστείτε ωραία, ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, τώρα που είναι η εποχή τους.

Θα χρησιμοποιήσουμε λίγη ζάχαρη, για να υπερέχει η γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες που έχουν λίγη ζάχαρη, δεν μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε άμεσα.

Υλικά για τη μαρμελάδα ροδάκινο

  • 850 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία 

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  3. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,
  4. χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία στο μάτι.
  5. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-25’ λεπτά.  
  6. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Τοποθετούμε το μισό μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πολτό (εάν θέλουμε κάνουμε όλη τη μαρμελάδα, εμένα μου αρέσει να έχει λίγα κομμάτια).
  8. Τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10’ ακόμη.
  9. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
  10. Την τοποθετούμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χούμους με ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

Αγαπημένη και διάσημη σαλάτα της Μέσης Ανατολής, το χούμους είναι πολύ αγαπητό και σε εμάς. Σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει...

Ένα βιβλίο για την Γη και τον άνθρωπο!

Είναι κάποιες φορές που πραγματικά μαγεύομαι από κάποια παιδικά βιβλία και θεωρώ ότι είμαι τυχερή που τα κορίτσια μου...

Γιατί δεν με ακούνε τα παιδιά μου όταν τους μιλάω;

Τα παιδιά μας , όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, είναι ξεχωριστές και μοναδικές προσωπικότητες. Δεν είναι η μικρογραφία μας...

Τα απαραίτητα σύνεργα για έναν επιτυχημένο θηλασμό

Εάν έχεις αποφασίσει να θηλάσεις το παιδάκι του να ξέρεις πως ειδικά τις πρώτες μέρες μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες...

Τα βιβλία του Harry Potter

Τα βιβλία του Harry Potter είναι μια σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας της Βρετανίδας συγγραφέα J.K. Rowling. Όλα τα βιβλία είναι...

Νηστίσιμα Ελιοπιτάκια

Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα ελιοπιτάκια είναι το ιδανικό σνακ. Πανεύκολα στην παρασκευή τους, με ελάχιστα...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα