ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Γρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

Γρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

με λίγη ζάχαρη

-

Όλο το καλοκαίρι σε μια κουταλιά. Η μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.

Εφοδιαστείτε ωραία, ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, τώρα που είναι η εποχή τους.

Θα χρησιμοποιήσουμε λίγη ζάχαρη, για να υπερέχει η γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες που έχουν λίγη ζάχαρη, δεν μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε άμεσα.

Υλικά για τη μαρμελάδα ροδάκινο

  • 850 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία 

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  3. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,
  4. χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία στο μάτι.
  5. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-25’ λεπτά.  
  6. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Τοποθετούμε το μισό μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πολτό (εάν θέλουμε κάνουμε όλη τη μαρμελάδα, εμένα μου αρέσει να έχει λίγα κομμάτια).
  8. Τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10’ ακόμη.
  9. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
  10. Την τοποθετούμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,956ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

3 βιβλία για το Τρίτο Ράιχ

Χαιρετώ την όμορφη παρεούλα! Οφείλω να ομολογήσω ότι είχαμε καιρό να τα πούμε, χαθήκαμε βρε παιδιά! Όπως...

Σοκολατάκια με καρύδα

Την καρύδα ή την λατρεύεις ή την απεχθάνεσαι. Εγώ μικρή δεν ήθελα ούτε...

Στους δρόμους με ασφάλεια

Σήμερα επέλεξα να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο των εκδόσεων Διάπλους που πραγματεύεται ένα πολύ επίκαιρο και φλέγον...

Το Κάτι τι;

Τα μελισσάκια στα θρανία της αγαπημένης Μαρίνας Γιώτη επέστρεψαν δυναμικά με " Το Κάτι τι;"...

Tandem nursing – παράλληλος θηλασμός

Μόλις γέννησα το δεύτερο παιδί, μου το έφερε η μαία μου για να το βάλουμε στο στήθος...

Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα βιβλίο με τίτλο «Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;»   ένα μυθιστόρημα από...

Δημοφιλή άρθρα

Ημερολόγιο αντίστροφης μετρησής

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendar αποτελεί...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα