Όλο το καλοκαίρι σε μια κουταλιά. Η μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.
Εφοδιαστείτε ωραία, ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, τώρα που είναι η εποχή τους.
Θα χρησιμοποιήσουμε λίγη ζάχαρη, για να υπερέχει η γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες που έχουν λίγη ζάχαρη, δεν μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε άμεσα.
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2020/07/γρήγορη-μαρμελάδα-ροδάκινο-01.jpg)
Υλικά για τη μαρμελάδα ροδάκινο
- 850 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- Χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
- Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,
- χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία στο μάτι.
- Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-25’ λεπτά.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το μισό μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πολτό (εάν θέλουμε κάνουμε όλη τη μαρμελάδα, εμένα μου αρέσει να έχει λίγα κομμάτια).
- Τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10’ ακόμη.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
- Την τοποθετούμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2020/07/γρήγορη-μαρμελάδα-ροδάκινο-02.jpg)
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!