ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΓρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

Γρήγορη μαρμελάδα ροδάκινο

με λίγη ζάχαρη

-

Όλο το καλοκαίρι σε μια κουταλιά. Η μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.

Εφοδιαστείτε ωραία, ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, τώρα που είναι η εποχή τους.

Θα χρησιμοποιήσουμε λίγη ζάχαρη, για να υπερέχει η γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες που έχουν λίγη ζάχαρη, δεν μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε άμεσα.

Υλικά για τη μαρμελάδα ροδάκινο

  • 850 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία 

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  3. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,
  4. χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία στο μάτι.
  5. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-25’ λεπτά.  
  6. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Τοποθετούμε το μισό μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πολτό (εάν θέλουμε κάνουμε όλη τη μαρμελάδα, εμένα μου αρέσει να έχει λίγα κομμάτια).
  8. Τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10’ ακόμη.
  9. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
  10. Την τοποθετούμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Αχ αυτές οι Πανελλήνιες

Ξέρω έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια για μένα... Ήρθε η ώρα λοιπόν...

Χρήστος Δασκαλάκης: «Το αγόρι που νίκησε τον θάνατο»

Με αφορμή την πολυαναμένομενη μεταφορά του βιβλίου του «Το Γονεοτροφείο» στη θεατρική σκηνή, συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη...

PLAYMOBIL play & give

Η PLAYMOBIL, η πιο αγαπημένη μάρκα παιχνιδιών, βρίσκεται για 11η συνεχή χρονιά στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αποκλειστικά...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα