Γευστική, εύκολη, με υπέροχα υλικά, η σημερινή συνταγή για τριφτή τάρτα είναι ιδανικό κολατσιό και συνοδευτικό για τσάι ή καφέ.
Επίσης είναι πολύ ωραία ιδέα να σερβιριστεί ως επιδόρπιο για να τελειώσει ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά για την τριφτή τάρτα
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο
- 100 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Μια πρέζα αλάτι
- Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
- 1 συσκευασία μύρτιλα πλυμένα
Διαδικασία
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη το ξύσμα και το αλάτι.
- Ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα ακροδάχτυλα μας και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό.
- Δεν δουλεύουμε το μείγμα πολύ και δεν θέλουμε να γίνει ενιαία η ζύμη.
- Απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μισό μείγμα.
- Το απλώνουμε να πάει παντού και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη 3 κ.σ. μαρμελάδα και τα μύρτιλα.
- Ρίχνουμε διάσπαρτα την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη αλλά δεν την πιέζουμε.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
- Ιδανικά συνοδεύουμε την τάρτα με παγωτό βανίλια ή χτυπημένη σαντιγί.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Δήμητρα φοβερή η συνταγή σου! Βρήκα πρόσφατα μύρτιλα από http://www.e-blueberries.com
Ευχαριστώ πολυ