Σε λίγες μέρες έχουμε καθαρά Δευτέρα και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η λαχταριστή και νόστιμη σπιτική λαγάνα για το τραπέζι μας. Φέτος αντί να την αγοράσετε σας συνιστώ να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή .
Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά. Στην ουσία κάνουμε μια απλή ζύμη που μας παραπέμπει σε αυτή της ιταλικής φοκάτσια.

Υλικά για τη σπιτική λαγάνα
- 300 ml νερό χλιαρό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 25 γρ. μαγιά νωπή
- 10 γρ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- Έξτρα ελαιόλαδο για να ανοίξουμε τις λαγάνες

Διαδικασία
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη ( θα κολλάει λίγο όσο την δουλεύετε θα ξεκολλάει).
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε σχήμα λαγάνας.
- Ψεκάζουμε λίγο νερό πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25’ περίπου μέχρι να χρυσαφίσει.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Μου αρέσει η λαγάνα, αν και δεν είμαι λάτρης του ψωμιού! Εύκολη συνταγή, ευχαριστούμε Δημητρα!!!