ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΣπιτική Λαγάνα

Σπιτική Λαγάνα

-

Σε λίγες μέρες έχουμε καθαρά Δευτέρα και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η λαχταριστή και νόστιμη σπιτική λαγάνα για το τραπέζι μας. Φέτος αντί να την αγοράσετε σας συνιστώ να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή . 

Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά. Στην ουσία κάνουμε μια απλή ζύμη που μας παραπέμπει σε αυτή της ιταλικής φοκάτσια. 

λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Υλικά για τη σπιτική λαγάνα

  • 300 ml νερό χλιαρό 
  • 500 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.  
  • 25 γρ. μαγιά νωπή 
  • 10 γρ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 
  • Έξτρα ελαιόλαδο για να ανοίξουμε τις λαγάνες  
λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Διαδικασία 

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη ( θα κολλάει λίγο όσο την δουλεύετε θα ξεκολλάει).   
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  6. Την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
  7. Απλώνουμε σε ένα ταψί ελαιόλαδο.
  8. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε σχήμα λαγάνας.
  9. Ψεκάζουμε λίγο νερό πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25’ περίπου μέχρι να χρυσαφίσει.
λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του...

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα