ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Σπιτική Λαγάνα

Σπιτική Λαγάνα

-

Σε λίγες μέρες έχουμε καθαρά Δευτέρα και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η λαχταριστή και νόστιμη σπιτική λαγάνα για το τραπέζι μας. Φέτος αντί να την αγοράσετε σας συνιστώ να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή . 

Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά. Στην ουσία κάνουμε μια απλή ζύμη που μας παραπέμπει σε αυτή της ιταλικής φοκάτσια. 

λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Υλικά για τη σπιτική λαγάνα

  • 300 ml νερό χλιαρό 
  • 500 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.  
  • 25 γρ. μαγιά νωπή 
  • 10 γρ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 
  • Έξτρα ελαιόλαδο για να ανοίξουμε τις λαγάνες  
λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Διαδικασία 

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη ( θα κολλάει λίγο όσο την δουλεύετε θα ξεκολλάει).   
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  6. Την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
  7. Απλώνουμε σε ένα ταψί ελαιόλαδο.
  8. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε σχήμα λαγάνας.
  9. Ψεκάζουμε λίγο νερό πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25’ περίπου μέχρι να χρυσαφίσει.
λαγάνα-για-την-καθαρά-Δευτέρα

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,362ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

5+1 Tips για αποφυγή της ζάχαρης

Δεδομένης της τωρινής κατάστασης με την παρουσία του COVID-19 και της αναγκαστικής παύσης του σχολείου και των...

5+1 Ιδέες για υγιεινό πρωινό μικρών και μεγάλων.

Η προσπάθειά μας να βρούμε υγιεινές συνταγές για το  πρωινό μας, οι οποίες να τρώγονται με...

Κάποτε 10 υπέροχες γυναίκες

Το Κάποτε 10 υπέροχες γυναίκες είναι μια καινούργια κυκλοφορία των εκδόσεων Διόπτρα και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή...

Κρέπες με γαλοπούλα και μανιτάρια.

Για όσους λοιπόν θέλουνε να περάσουν λίγο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σκέφτηκα μια ωραία  και εύκολη συνταγή...

Τεό & Λεονί – Τα φανταστικά ταξίδια

Μια απίθανη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστές τους μικρούς Τεό & Λεονί βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων και...

Δημοφιλή άρθρα

Ημερολόγιο αντίστροφης μετρησής

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendar αποτελεί...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα