ΠΑΙΔΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΝέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

-

Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική δραστηριοποιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα στο χώρο του παιδικού βιβλίου και χωρίς αμφιβολία τα βιβλία τους έχουν κλέψει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών…

8 νέες αφίξεις θα βρείτε στα ράφια των βιβλιοπωλείων και σίγουρα θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους! Ας δούμε λοιπόν τους νέους τίτλους των εκδόσεων!

Καλεσμένοι στο σπίτι

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ένα παιδικό βιβλίο από τη σειρά Μικροί Ήρωες σε Μεγάλες Σκανταλιές του Βασίλη Κουτσιαρή και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια για προτεινόμενες ηλικίες: 5+

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς που εκδίδεται και θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για εμάς της μαμάδες… Μπορείτε να μου πείτε τι παθαίνουν τα παιδιά μας όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι; Γιατί μεταμορφώνονται και δείχνουν τον χειρότερο εαυτό τους;

Ο μικρός σκανταλιάρης Λουκάς δεν είναι ποτέ φρόνιμος όταν η μαμά του έχει καλεσμένους στο σπίτι, πάντα κάτι θα φανταστεί και θα κάνει και θα διώξει όποιον επισκέπτη έρθει στο σπίτι του με τις χειρότερες εντυπώσεις. Τι θα γίνει όμως όταν ο ίδιος θα πάει καλεσμένος σε ένα πάρτι και γίνει θύμα μιας κακόγουστης φάρσας; Μήπως ο Λουκάς θα το σκεφτεί καλύτερα και θα αλλάξει συμπεριφορά;

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ο Βασίλης Κουτσιαρής είναι από τους αγαπημένους μας συγγραφείς και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν αλλά και για τα βιβλία του εδώ.

Ένα δέντρο για μένα

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Βιβλίο της σειράς Αστεράκια της Μαριάννας Κουμαριανού και εικονογράφηση της Ράνιας Ηλιάδου που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+. Ένα βιβλίο για το δέντρο της ζωής και της ρίζες της οικογένειας.

Θα διερωτάστε γιατί ένα μικρό παιδί πρέπει να μάθει το γενεαλογικό δέντρο; Για πολλούς λόγους, αρχικά για να μάθει ότι η οικογένεια έχει συνέχεια και ότι έχει ρίζες όπως τα δέντρα… Αλλά και την συνέχεια της οικογένειας.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Με έναν πολύ έξυπνο τρόπο η συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία της οικογένειας μέσα στην πάροδο του χρόνου και βάζοντας τις οικογενειακές φωτογραφίες σε χρονολογική σειρά, το παιδί εξοικειώνεται με τον χρόνο και έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει πως αλλάζει ο άνθρωπος με το πέρασμα του χρόνου ! Το βιβλίο αυτό στάθηκε αφορμή για να ξαναδούμε τις οικογενειακές μας φωτογραφίες και να τις βάλουμε σε χρονολογική σειρά…

Ξένιος και Παραξένιος

Ανήκει στην κατηγορία των εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, της Σγουρής Γεωργιάδη και εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη, και απευθύνεται σε παιδιάς ηλικίας 4+. Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία για την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων. Γιατί είναι υπέροχο να είναι κανείς διαφορετικός!

Μια ιστορία στο κόσμο των ζώων, που θα μας κάνει να αντιληφθούμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας με τα θετικά και τα αρνητικά μας, επιπρόσθετα θα μάθουμε πως να μετατρέπουμε αυτό που εμείς θεωρούμε μειονέκτημα σε πλεονέκτημα όταν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Μια μικρή μαϊμουδίτσα που έχει τρομερό ταλέντο στη κομμωτική και την ζητάνε σε όλο το δάσος θα γνωρίσει τυχαία δύο φίδια αδέρφια, τον Ξένιο και τον Παραξένιο. Ο Παραξένιος όμως από τότε που γεννήθηκε μισεί την ουρά του και συνέχεια γκρινιάζει για αυτήν… Η μαϊμουδίτσα θα τον βοηθήσει να αξιοποιήσει την ουρά του με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας μέρος σε μια μεγάλη συναυλία που κάνουν τα ζώα για να υποδεχτούν την άνοιξη.

Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Μια ιστορία για τη μοναδικότητα μας και την πίστη στο εαυτό μας από την αγαπημένη μας Αννη Θεοχάρη και τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία που θα μας θυμίσει ότι πρέπει να υποστηρίζουμε τις επιλογές των παιδιών μας αν θέλουμε να γίνουν ευτυχισμένα στη ζωή τους.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ο μικρός ελεφαντάκος δεν θέλει να γίνει απλά ένας ακόμα ελέφαντας της αγέλης αλλά κάτι διαφορετικό… και με την υποστήριξη της αγαπημένης του μαμάς το πετυχαίνει!

Αγαπήσαμε την πολύ γλυκιά και τρυφερή εικονογράφηση της Άννης ενώ το κείμενο είναι σίγουρα ιδανικό και για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του παραμυθιού στη σελίδα της Άννης και Το Χάρτινο Θέατρο στο facebook εδώ και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε μικροί και μεγάλοι.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη της γλυκιάς Άννης εδώ

Το μικρό σκουλήκι, ο Ναπολέων

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο από τον Σωτήρη Χατζάκη και εικονογράφηση της Κατερίνας Βερρούτσου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.

Είναι ένα παιδικό βιβλίο που μας περιγράφει την ιστορία ενός μικρού σκουληκιού που θέλει να γίνει μεγάλος και τρανός και βασιλιάς της Χωραφοχώρας του, σαν το συνονόματο του τον Ναπολέων.

Ένα μικρό σκουλήκι με όραμα και φιλοδοξίες που με τη συνεργασία των μυρμηγκιών και των μελισσών καταφέρνει να κυριαρχήσει και να πείσει τα υπόλοιπα έντομα με φιλόδοξα και μεγαλεπίβολα σχέδια για στρατούς και φυλακές και να γίνει ο Βασιλιάς της χώρας του. Όμως, όπως και ο συνονόματος του, καταστράφηκε από την αλαζονεία του και την πίστη του ότι δεν μπορεί κανείς να τον νικήσει και να τον κατεβάσει από το θρόνο του, όπως οι περισσότεροι μονάρχες και δικτάτορες στην ιστορία μας.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Μια παιδική ιστορία που σίγουρα καταδεικνύει την σπουδαιότητα της μετριοφροσύνης αλλά και την καταστροφική μεγαλομανία, που χαρακτηρίζει όσους ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το γενικό κάλο. Είναι αδιαμφισβήτητα μια ιστορία πολιτικής αναγνώρισης των ματαιόδοξων ανθρώπων, που είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν ή και να κυβερνήσουν μια χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή.

Στην εικονογράφηση του βιβλίου κυριαρχούν τα γήινα χρώματα που περιγράφουν ρεαλιστικά και την πραγματική εικόνα των σκουληκιών και των άλλων εντόμων στον φυσικό τους χώρο, την γη!

Ένα βιβλίο πολιτικής ιστορίας για μικρούς και μεγάλους που σας συστήνω ανεπιφύλακτα!

Η Αλεπού μοδίστρα

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική για καλό σκοπό, ανήκει στη σειρά βιβλίων Τα όνειρα του Θοδωρη που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους σχετικά με τον αγώνα ζωής που δίνει ο Θοδωρής και η οικογένεια του. Μέρος των εσόδων θα υποβοηθήσει στη συγκέντρωση του πολύ μεγάλου ποσού που χρειάζεται για τη θεραπεία του.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η μητέρα του Θοδωρή: Κατερίνα Ντουμά και την εικονογράφηση την έχει κάνει η Γιώτα Κοκκόση.

Σε αυτή την παιδική ιστορία μαθαίνουμε την αξία της συγχώρεσης, η αλεπού είναι η μοδίστρα του δάσους και όλα τα ζώα επιλέγουν να φτιάξουν τις πιο όμορφες φορεσιές! Η αλεπού όμως που δεν παύει να είναι και το πιο πονηρό ζώο σκαρφίζεται να ξεγελάσει τα ζώα του δάσους για να βγάλει πολλά χρήματα.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Τα ζώα του δάσους δεν αργούν να την καταλάβουν και με την συμβουλή του βασιλιά τους αποφασίζουν να την δικάσουν έχοντας σαν γνώμονα την δίκαιη τιμωρία της και όχι την εκδίκηση. Η τιμωρία της μετανιωμένης αλεπού είναι η δεύτερη ευκαιρία της!

Οδός Αλκυόνης

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ένα βιβλίο για παιδιά ηλικίας 8+ από τη σειρά Αστέρια των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική της Βούλας Γιαγκαζόγλου Παπούδα και εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου.

Σε αυτό το πολύ τρυφερό και ιδιαίτερο βιβλίο θα σας πω ότι το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η εικονογράφηση του, χρησιμοποιώντας τις γήινες αποχρώσεις της γης και τα λαμπερά χρώματα του ουρανού το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Εκτός όμως από την εικονογράφηση και η ιστορία είναι πολύ τρυφερή και διαπραγματεύεται την μοναδικότητα, την ιδιαιτερότητα αλλά και την δύναμη και την αξία της φιλίας. Μια μικρή αλλά πανέμορφη αλκυόνα αγαπάει να τσαλαβουτάει στις λάσπες και να μυρίζει τα αρώματα της γης γνωρίζει ένα μικρό σαλιγκάρι όταν κατά λάθος προσγειώνεται επάνω του. Μια παράξενη φιλία δημιουργείται ανάμεσα στην αλκυόνα την Αντιγόνη και το σαλιγκάρι τον Στρατή. Όταν ο Στρατής ανακαλύπτει ότι η φίλη του βλέπει με τα μάτια της ψυχής, τότε την βοηθάει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, αποδεχόμενος την ιδιαιτερότητα της.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Εμείς το αγαπήσαμε ιδιαίτερα είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα κάνετε και εσείς!

Η Περιπέτεια της Πλαστικούρας

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ένα βιβλίο με οικολογικό αποτύπωμα των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική από την Μαρία Καριωτάκη και εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά, που έχει βραβευτεί με Έπαινο στον 63ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην κατηγορία “Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων εκτενούς φόρμας για παιδιά”.

Η ηρωίδα αυτού του βιβλίου δεν είναι άλλη από την Πλαστικούρα, που έχει γίνει μια σταρ στη σύγχρονη εποχή, αφού όλη η κοινωνία καταναλώνει συνεχώς πλαστικά προϊόντα και ιδιαίτερα μιας χρήσης! Όμως ο υπερκαταναλωτισμός των πλαστικών μιας χρήσης δεν είναι άμοιρος συνεπειών για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Έτσι όταν εξαιτίας ενός ατυχήματος η Πλαστικούρα συναντάει τον δημιουργό της αλλά και δύο πανέξυπνα παιδιά τον Πέτρο και την Λένα, προσπαθούν να την πείσουν να γίνει ο αγγελιοφόρος και η πρέσβειρα του μηνύματος της ελάττωσης της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης.

βιβλίο-νέες κυκλοφορίες

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουμε και εμείς κάτι για τον πλανήτη που ζούμε, ήρθε η ώρα να τον προστατεύσουμε. Εμείς ήδη έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε καλαμάκια και ποτήρια για καφέ μιας χρήσης. Ένα παιδικό βιβλίο που συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσουν τα παιδιά για να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση και να βοηθήσουν να γίνει η αλλαγή στη νοοτροπία της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης. Άλλωστε από τα παιδιά δεν ξεκινάνε όλα… Μην ξεχνάτε την Greta!

Αυτές ήταν οι νέες προτάσεις από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική , εμάς μας άρεσαν πολύ και περιμένουμε και τη δικιά σας άποψη!

Μπορείτε να βρείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις για παιδιά εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα