Φαλάφελ

ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες...

-

Ίσως το πιο διαδεδομένο street food της Μέσης Ανατολής , τα φαλάφελ  τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή και στη Δύση. Είναι πολύ νόστιμα, χορτοφαγικά και μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε πίτα ή σκέτα ως μεζές. Η προέλευση τους δεν είναι εξακριβωμένη αλλά είναι πολύ δημοφιλή στη Συρία, το Λίβανο , το Ισραήλ , την Αίγυπτο, την Υεμένη.

Δεν έχω επισκεφθεί αυτά τα μέρη, για να δοκιμάσω τα φαλάφελ τους όμως  το πιο νόστιμο φαλάφελ μέχρι στιγμής το έφαγα στο Παρίσι. Στην πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα περιοχή Marais υπάρχει το L’As du Fallafel , ένα εστιατόριο με μεσανατολίτικη κουζίνα στο οποίο για να φας πρέπει να περιμένεις την μεγάλη ουρά που θα δεις να υπάρχει απ’ έξω, εκτός και αν πας αργά το βράδυ όπως τυχαία πήγα εγώ και δεν χρειάστηκε να περιμένω.

συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες
L’As du Fallafel / Παρίσι 

Τα υλικά είναι λίγα αλλά η γεύση τους μοναδική. Στα αυθεντικά φαλάφελ τα ρεβίθια δεν τα βράζουν απλά τα μουλιάζουν για 24 ώρες, εγώ τα μούλιασα για 12 ώρες και τα έβρασα για 30’ .

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 12 ώρες και βρασμένα για 30’)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • ½  κ. γ κουρκουμά
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σπορέλαιο η ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι  ή στον επεξεργαστή τροφίμων τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το μαϊντανό  και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα ρεβίθια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να τα πλάσουμε πιο εύκολα.
  6. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια  τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  8. Τα τηγανίζουμε λίγα- λίγα για 2-3’ μέχρι να χρυσαφίσουν.
  9. Τα  αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Tips

1. Eάν θέλουμε αφού τα πλάσουμε  τα περνάμε από σουσάμι.

2. Tα σερβίρουμε με γιαούρτι, σος ταχινιού ή χούμους και αραβικές πίτες.

  Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή Επιτυχία

Δήμητρα

🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,956ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Γιατί είναι σημαντική η ρουτίνα στα παιδιά;

Ρουτίνα…..μια λέξη που εμείς οι μεγάλοι και μόνο που την λέμε νυστάζουμε και βαριόμαστε! Ο νέος τρόπος...

Αγορές σχολικών!

DO NOT TRY THIS AT HOME! Τι πιο επίκαιρο από αυτό???

Η επιλογή της σχολικής τσάντας

Η επιλογή της σχολικής τσάντας αποτελεί γρίφο για δύσκολους λύτες για τους γονείς κάθε Σεπτέμβρη λίγο πριν...

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Τα κανελόνια είναι από τα πιο ωραία ζυμαρικά. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ γιατί μπορείς να τα γεμίσεις ...

Οι μικροί μου κόσμοι

Οι Μικροί μου κόσμοι είναι το βιβλίο για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ...

Ο πόλεμος της μάσκας

Ένα θέμα που έχει διχάσει πολλές μαμάδες και γενικότερα γονείς είναι η χρήση της μάσκας στα παιδιά...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα