Φαλάφελ

ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες...

0
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Ίσως το πιο διαδεδομένο street food της Μέσης Ανατολής , τα φαλάφελ  τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή και στη Δύση. Είναι πολύ νόστιμα, χορτοφαγικά και μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε πίτα ή σκέτα ως μεζές. Η προέλευση τους δεν είναι εξακριβωμένη αλλά είναι πολύ δημοφιλή στη Συρία, το Λίβανο , το Ισραήλ , την Αίγυπτο, την Υεμένη.

Δεν έχω επισκεφθεί αυτά τα μέρη, για να δοκιμάσω τα φαλάφελ τους όμως  το πιο νόστιμο φαλάφελ μέχρι στιγμής το έφαγα στο Παρίσι. Στην πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα περιοχή Marais υπάρχει το L’As du Fallafel , ένα εστιατόριο με μεσανατολίτικη κουζίνα στο οποίο για να φας πρέπει να περιμένεις την μεγάλη ουρά που θα δεις να υπάρχει απ’ έξω, εκτός και αν πας αργά το βράδυ όπως τυχαία πήγα εγώ και δεν χρειάστηκε να περιμένω.

συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες
L’As du Fallafel / Παρίσι 

Τα υλικά είναι λίγα αλλά η γεύση τους μοναδική. Στα αυθεντικά φαλάφελ τα ρεβίθια δεν τα βράζουν απλά τα μουλιάζουν για 24 ώρες, εγώ τα μούλιασα για 12 ώρες και τα έβρασα για 30’ .

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 12 ώρες και βρασμένα για 30’)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • ½  κ. γ κουρκουμά
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σπορέλαιο η ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι  ή στον επεξεργαστή τροφίμων τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το μαϊντανό  και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα ρεβίθια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να τα πλάσουμε πιο εύκολα.
  6. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια  τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  8. Τα τηγανίζουμε λίγα- λίγα για 2-3’ μέχρι να χρυσαφίσουν.
  9. Τα  αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Tips

1. Eάν θέλουμε αφού τα πλάσουμε  τα περνάμε από σουσάμι.

2. Tα σερβίρουμε με γιαούρτι, σος ταχινιού ή χούμους και αραβικές πίτες.

  Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή Επιτυχία

Δήμητρα

🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here