Φαλάφελ

ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες...

-

Ίσως το πιο διαδεδομένο street food της Μέσης Ανατολής , τα φαλάφελ  τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή και στη Δύση. Είναι πολύ νόστιμα, χορτοφαγικά και μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε πίτα ή σκέτα ως μεζές. Η προέλευση τους δεν είναι εξακριβωμένη αλλά είναι πολύ δημοφιλή στη Συρία, το Λίβανο , το Ισραήλ , την Αίγυπτο, την Υεμένη.

Δεν έχω επισκεφθεί αυτά τα μέρη, για να δοκιμάσω τα φαλάφελ τους όμως  το πιο νόστιμο φαλάφελ μέχρι στιγμής το έφαγα στο Παρίσι. Στην πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα περιοχή Marais υπάρχει το L’As du Fallafel , ένα εστιατόριο με μεσανατολίτικη κουζίνα στο οποίο για να φας πρέπει να περιμένεις την μεγάλη ουρά που θα δεις να υπάρχει απ’ έξω, εκτός και αν πας αργά το βράδυ όπως τυχαία πήγα εγώ και δεν χρειάστηκε να περιμένω.

συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες
L’As du Fallafel / Παρίσι 

Τα υλικά είναι λίγα αλλά η γεύση τους μοναδική. Στα αυθεντικά φαλάφελ τα ρεβίθια δεν τα βράζουν απλά τα μουλιάζουν για 24 ώρες, εγώ τα μούλιασα για 12 ώρες και τα έβρασα για 30’ .

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 12 ώρες και βρασμένα για 30’)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • ½  κ. γ κουρκουμά
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σπορέλαιο η ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι  ή στον επεξεργαστή τροφίμων τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το μαϊντανό  και τα αδειάζουμε στο μπολ με τα ρεβίθια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να τα πλάσουμε πιο εύκολα.
  6. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια  τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  8. Τα τηγανίζουμε λίγα- λίγα για 2-3’ μέχρι να χρυσαφίσουν.
  9. Τα  αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
συνταγή-για-ρεβυθοκεφτέδες

Tips

1. Eάν θέλουμε αφού τα πλάσουμε  τα περνάμε από σουσάμι.

2. Tα σερβίρουμε με γιαούρτι, σος ταχινιού ή χούμους και αραβικές πίτες.

  Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή Επιτυχία

Δήμητρα

🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του...

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα