Σε ποιον δεν αρέσουν οι ωραίες, ιδιαίτερες σαλάτες που ξεφεύγουν από αυτές που τρώμε καθημερινά; Αυτές που συνηθίζουμε να παραγγέλνουμε στα εστιατόρια και στις ταβέρνες αλλά δεν φτιάχνουμε ποτέ στο σπίτι.
Παρακάτω, θα δείτε πως με λίγα υλικά και ένα νόστιμο τυράκι..όπως είναι το χαλούμι, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σαλάτα που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα.
Υλικά για την πράσινη σαλάτα
- 1 μαρουλάκι πλυμένο και κομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία χαλούμι κομμένο σε φέτες
- 3-4 φέτες πορτοκαλιού κομμένες σε τριγωνάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. κράνμπερις αποξηραμένα
- Σπόρους από ένα ρόδι
- 2-3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Υλικά για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι & πιπέρι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Διαδικασία
- Αρχικά τηγανίζουμε το χαλούμι σε ένα αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο αφού το έχουμε περάσει από αλεύρι.
- Το αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μαρούλι.
- Αραδιάζουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ρόδι τα κράνμπερις και το πορτοκάλι.
- Τοποθετούμε το χαλούμι.
- Ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια.
- Λίγο πριν σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα τοποθετούμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι το ανακινούμε και το περιχύνουμε στη σαλάτα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!