ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Νηστίσιμα Ελιοπιτάκια

Νηστίσιμα Ελιοπιτάκια

-

Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα ελιοπιτάκια είναι το ιδανικό σνακ.

Πανεύκολα στην παρασκευή τους, με ελάχιστα υλικά, θα γίνουν τα αγαπημένα σου πιτάκια.

νηστίσιμη-συνταγή

Υλικά για τη ζύμη για τα ελιοπιτάκια

  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλευρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο προαιρετικά
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
νηστίσιμη-συνταγή

Διαδικασία παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε το baking powder και το αλάτι στο αλεύρι.
  3. Σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά.
  4. Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μαλακό ζυμάρι.
  5. Το αφήνουμε στην άκρη για 30’.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Σοτάρουμε για 5’ μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές.
  10. Ανοίγουμε τη ζύμη σε τρίγωνα βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σαν κρουσανάκια.
  11. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  12. Ψήνουμε για 40’ περίπου στους 180 βαθμούς, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Η κοινωνική προσφορά της Disney

Η Disney πραγματοποίησε δωρεά επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Η κοινωνική προσφορά των εταιρειών πρέπει να επιβραβεύεται και...

Ο Μάκης Οφθαλμάκης και ο Δόκτωρ Οφθαλμύταρος

Πρόσφατα έφτασε στο σπίτι μας το βιβλίο του Τίμου Χαλκιά και της Στέλλας Τριανταφύλλου σε εικονογράφηση του Άγγελου...

Νεογιλά δόντια – όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Πότε βγαίνουν τα πρώτα δόντια; Τα νεογιλά δόντια κάνουν την εμφάνισή τους κατά μέσο όρο τον 6ο  μήνα του μωρού...

Τυρόπιτα σαν σουφλέ σε φόρμα του κέϊκ

Αυτή η τυρόπιτα είναι τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα την φτιάχνετε συνέχεια. Ιδανική για όσους...

Παιδικά παπούτσια φτιαγμένα για παιχνίδι!

Πολύ συχνά διαβάζω άρθρα για την επιλογή παιδικών παπουτσιών και όντας μαμά αποφάσισα να σας γράψω με αφορμή μια...

Το νέο παιδικό σαμπουάν JOHNSON’S® Soft & Shiny

Με το νέο JOHNSON'S® Soft & Shiny 2-σε-1 Σαμπουάν & Conditioner απολαμβάνουμε περισσότερο πολύτιμο χρόνο με τα μικρά μας! Όντας...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα