Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα ελιοπιτάκια είναι το ιδανικό σνακ.
Πανεύκολα στην παρασκευή τους, με ελάχιστα υλικά, θα γίνουν τα αγαπημένα σου πιτάκια.
![νηστίσιμη-συνταγή](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2021/03/νηστισιμα-ελιοπιτάκια-02.jpg)
Υλικά για τη ζύμη για τα ελιοπιτάκια
- 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλευρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- Δυόσμο ψιλοκομμένο προαιρετικά
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
![νηστίσιμη-συνταγή](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2021/03/νηστισιμα-ελιοπιτάκια-03.jpg)
Διαδικασία παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το baking powder και το αλάτι στο αλεύρι.
- Σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά.
- Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μαλακό ζυμάρι.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 30’.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 5’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε τρίγωνα βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σαν κρουσανάκια.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 40’ περίπου στους 180 βαθμούς, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!