Εάν σας αρέσουν τα μανιτάρια αυτή η μανιταρόπιτα θα σας ενθουσιάσει, αλλά και σε όσους δεν τους αρέσουν νομίζω ότι τουλάχιστον θα τους κάνει να τα συμπαθήσουν. Είναι ιδανική για κυρίως πιάτο αλλά και ορεκτικό.
Τα υλικά για τη μανιταρόπιτα είναι λίγα και η διαδικασία πολύ εύκολη εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο. Εννοείται πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φύλλο και να απογειώσετε την γεύση της πίτας.
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη χωρίς τα ζουμιά της
- 1 αυγό
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο για πίτες
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που καίει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοταρουμε για 5’.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ.
- Στο μπολ που έχουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη ντομάτα και το αυγό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας (τα λαδώνουμε ενδιάμεσα ).
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφο να καλύψει όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπη φύλλα (τα λαδώνουμε ενδιάμεσα).
- Ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό.
- Ένα θέλουμε σκορπίζουμε λίγο σουσάμι στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε την μανιταρόπιτα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!