Το πρώτο κουδούνι και για φέτος χτύπησε και μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει… Πέρυσι με είχε κυριεύσει για δεύτερη φορά το άγχος της μαμάς με πρωτάκι… Ας μην γελιόμαστε όσε φορές και αν πάει το παιδί σου πρώτη δημοτικού πάντα νομίζω θα έχεις το ίδιο άγχος και την ίδια αγωνία πως θα προσαρμοστεί στην καινούρια καθημερινότητα είτε είναι το πρώτο σου παιδί, είτε το δεύτερο είτε το πέμπτο…

Φέτος μπορώ να παραδεχτώ ότι πλέον άλλες είναι οι προτεραιότητες μου… Θέλω τα κορίτσια μου να απολαύσουν την κάθε στιγμή στο σχολείο τους και να αποκτήσουν όμορφες αναμνήσεις που θα της συνοδεύουν σε όλη την ενήλικη ζωή τους! Ξέρω θα μου πείτε μιλάω εκ του ασφαλούς αλλά πλέον έχω αποφασίσει να αλλάξω προτεραιότητες… Σίγουρα στη πρώτη δημοτικού πρέπει το παιδί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα του δημοτικού και να μάθει να ακολουθεί τους κανόνες του σχολείου αλλά και της “σωστής” συμπεριφοράς! Πέρυσι λοιπόν ήταν πολύ σημαντικό για μένα αυτό το κομμάτι να μάθει να διαβάζει, να μάθει τους χρόνους που πρέπει να ακολουθεί αλλά και το σημαντικότερο από όλα να μην κάνει ποτέ αυτό που δεν θέλει να κάνουν στην ίδια!!!

Το πρώτο κουδούνι λοιπόν φέτος μας βρίσκει με νέους στόχους… Η έφηβη πλέον κόρη μου πάει τρίτη Γυμνασίου και η μικρή μου Δευτέρα Δημοτικού και θέλω φέτος η χρόνια να τους μείνει αξέχαστη… ναι στο σχολείο μαθαίνουμε και διδασκόμαστε καινούρια πράγματα αλλά πάντα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι διασκεδάζουμε κιόλας! Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι τα μαθητικά τα χρόνια είναι τα πιο ξέγνοιαστα και σίγουρα δεν τα αλλάζουμε με τίποτα…

Προτιμάω να μην πάρουν άριστα στην ορθογραφία κάθε μέρα αλλά να ξυπνάνε με ένα χαμόγελο χαραγμένο στα γλυκά τους προσωπάκια, α και για να μην ξεχνιόμαστε για θυμηθείτε τα δικά σας μαθητικά χρόνια, εσείς δεν πήρατε ποτέ κάτω από την βάση σε κάποιο τεστ ή διαγώνισμα; Ας μην αγχώνουμε τα παιδιά μας από την παιδική τους ηλικία έχουν χρόνια να αγχωθούν στην ενήλικη ζωή! Και ας μην πανικοβαλλόμαστε κάθε παιδί μαθαίνει με τους δικούς του ρυθμούς και με τον δικό του τρόπο, κάθε παιδί είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!

Επίσης θα σας αποκαλύψω και άλλο ένα μου μυστικό γίνεται σύμμαχοι με τους δασκάλους των παιδιών σας και όχι κριτές τους, ιδιαίτερα στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό που η σχέση του παιδιού με τον εκπαιδευτικό είναι πιο τρυφερή! Σίγουρα μπορεί να μην ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας και οι απόψεις σας με όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά μην μειώνεται τους δασκάλους των παιδιών σας ιδιαίτερα μπροστά στα παιδιά γιατί το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να τα μπερδέψετε!!!

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Άννα

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ