ΠΑΙΔΙΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣΧρόνια πολλά Hansaplast

Χρόνια πολλά Hansaplast

-

100 χρόνια πρωτοποριακής φροντίδας των πληγών  – το εμβληματικό brand Hansaplast, γιορτάζει τα 100στα του γενέθλια.

  • Πρωτοπόρο στη φροντίδα των πληγών από το 1922, το Hansaplast συνεχίζει να καινοτομεί, με προϊόντα που προστατεύουν από τα βακτήρια και  στηρίζουν τη βιωσιμότητα
  • To Hansaplast, πλησιάζοντας στα 100στα του γενέθλια, σημειώνει αριθμούς ρεκόρ στον αριθμό επιθεμάτων που παράγει σε ημερήσια βάση, ο οποίος ισοδυναμεί με τον πληθυσμό της Ελλάδας (10,089,849)
  • Σε συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς του Ερυθρού Σταυρού σε οχτώ χώρες, η αξιόπιστη μάρκα φροντίδας πληγών, συνεχίζει την κοινωνική της αποστολή, η οποία είναι η εκπαίδευση παιδιών και γονέων σχετικά με τη σημασία των πρώτων βοηθειών

Η φετινή χρονιά, αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Hansaplast και την περιποίηση πληγών, καθώς σηματοδοτεί τα 100στα του γενέθλια. Τα τελευταία 100 χρόνια, το Hansaplast θεωρείται μια από τις πλέον αξιόπιστες μάρκες επιθεμάτων σε όλον τον κόσμο, δίνοντας σε όλους την δυνατότητα να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες χωρίς περισπασμούς και παρέχοντας στις οικογένειες τους την καλύτερη προστασία από τους τραυματισμούς.  

Από το 1922,  που ιδρύθηκε το brand, ηγείται της παραγωγής και της εξέλιξης πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων, που προστατεύουν από τα βακτήρια και ταυτόχρονα στηρίζουν τη βιωσιμότητα. Ωστόσο, η ανάπτυξη του brand, δεν οφείλεται μόνο στην άριστη ποιότητα και στην ποικιλία των προϊόντων του, αλλά και στην εξέλιξή που σημειώνει μέσα στα χρόνια.

Κάνοντας μια αναδρομή στα 100 χρόνια πορείας του Hansaplast βλέπουμε πως:

  • σημειώνει αριθμούς ρεκόρ στην ποσότητα των επιθεμάτων που παράγει σε ημερήσια βάση, η οποία ισοδυναμεί με τον πληθυσμό της Ελλάδας (10,089,849 τεμάχια)
  • η ποσότητα που παράγει το μήνα, μπορεί να καλύψει όλους τους κατοίκους του Μεξικού (152 εκατομμύρια τεμάχια)
  • παράγει ποσότητα επιθεμάτων, των οποίων η έκταση σε μέτρα θα μπορούσε να κάνει το γύρο της γης 3.5 φορές (130,300 χλμ)

Μια ιστορία 100 χρόνων

Τα επιθέματα έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία τον τελευταίο αιώνα. Το 1882, ο Carl Paul Beiersdorf, ήταν ο πρώτος που του χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή επιθεμάτων που καλύπτουν τις πληγές. Το πρωτοποριακό «gutta-percha επίθεμα» έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα τοποθέτησης φαρμάκων στην επιφάνεια του δέρματος, με σκοπό να διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, το 1922, ήταν η χρονιά που ξεκίνησαν όλα: τα επιθέματα με ενσωματωμένη γάζα πληγής εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αγορά με το όνομα Hansaplast.

Από τότε, τα καινοτόμα προϊόντα του brand, εξελίσσονται συνεχώς –  από τα πρώτα,  έτοιμα για χρήση ελαστικά επιθέματα (Hansaplast Elastic) το 1932 και τα πρώτα αδιάβροχα επιθέματα το 1953, μέχρι τα υποαλλεργικά επιθέματα του 1968 και την είσοδο των επιθεμάτων σε μορφή spray το 1976.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει να λανσάρονται το καινοτόμο Hansaplast Ανάπλασης Ουλών (2000) και τα επιθέματα Hansaplast με την ένδειξη της ασπίδας προστασίας (2021), που υπενθυμίζει πως το επίθεμα προστατεύει τις πληγές από το 99% της βρωμιάς και των βακτηρίων. Το Hansaplast, πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο του κλιματικά ουδέτερο επίθεμα, το GREEN & PROTECT, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ίδια προστασία και επούλωση, αλλά με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Φροντίδα πέρα από τα επιθέματα

Συμπληρώνοντας τα 100 μας χρόνια στο Hansaplast, γνωρίζουμε πως η προστασία των πληγών πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την προστασία όλων των πτυχών της ζωής των ανθρώπων. Έτσι, ανακοινώσαμε φέτος το στόχο μας, ο οποίος είναι η εκπαίδευση 200,000 παιδιών σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025, στις πρώτες βοήθειες και στην προστασία των πληγών.

Με την παροχή εκπαίδευσης σε ανθρώπους ανά τον κόσμο για την ορθή φροντίδα των πληγών και κινητοποιώντας τους να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους, το Hansaplast βοηθά στην πρόληψη των μολύνσεων, που προκαλούνται από καθημερινούς τραυματισμούς και καλύπτει τους ανθρώπους ώστε να απολαμβάνουν τη ζωή τους χωρίς περισπασμούς.

«Τα παιδιά λατρεύουν να είναι δραστήρια και να ζουν την κάθε μέρα σαν μια περιπέτεια, η οποία κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Όσο μικρός και να είναι ο τραυματισμός, η βρωμιά και τα βακτήρια μπορούν και πάλι να μολύνουν την πληγή. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό η κάθε πληγή να λαμβάνει τη φροντίδα που χρειάζεται και τα παιδιά να γνωρίζουν το πως πρέπει να βοηθούν τον εαυτό τους και τους άλλους.» σύμφωνα με την Dr Maike Kuhlmann, Head of Medical and Clinical Affairs της Beiersdorf.

Η φιλοσοφία «καθαρίζω, επουλώνω, προστατεύω», είναι ο απολύτως σωστός τρόπος προσέγγισης, σύμφωνα με την Dr Maike Kuhlmann: «Η ιδανική φροντίδα  τραυμάτων, πρέπει να αποτελείται από 3 βήματα: 1. Καθαρισμός της πληγής από βρωμιές και βακτήρια με ένα σπρέι καθαρισμού πληγών, 2. Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης με την εφαρμογή της κρέμας επούλωσης πληγών, 3. Προστασία του τραύματος με ένα επίθεμα. Ωστόσο, αν υπάρχει έντονη αιμορραγία η οποία δε σταματά, αν το τραύμα είναι βαθύ ή έχει μεγάλη επιφάνεια, αν η πληγή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης, αν υπάρχει κάποιο υπόλειμμα στην πληγή όπως γυαλί, όπως και σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε ερώτηση, είναι απαραίτητη η βοήθεια από ειδικό.»

Διαδίδοντας τα νέα για τις πρώτες βοήθειες

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, η έγκαιρη φροντίδα των μικροτραυματισμών που προκύπτουν καθημερινά, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας απέναντι σε πιθανές μολύνσεις.

Σαν μέρος των εορτασμών για τα 100στα του γενέθλια, το Hansaplast, ξεκινά μία σειρά φιλικών προς τα παιδιά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε οχτώ χώρες σε πρώτη φάση, οι οποίες είναι η Γερμανία, η Ινδονησία, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Αυστρία. Το Hansaplast συνεργάζεται τοπικά με ειδικούς στις πρώτες βοήθειες, οι οποίοι  διδάσκουν σε παιδιά από 8 έως 14 ετών, βασικές δεξιότητες στις πρώτες βοήθειες, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης μολύνσεων που προκαλούνται από καθημερινούς μικροτραυματισμούς.

Το Hansaplast υποστηρίζει ότι οι μικροτραυματισμοί δε θα έπρεπε να μπαίνουν εμπόδιο στην καθημερινότητά μας και δεσμεύεται στο να βρίσκει καλύτερους, ασφαλέστερους και ευκολότερους τρόπους φροντίδας των μικροτραυματισμών στο σπίτι, μετατρέποντας τα δάκρυα σε χαμόγελα.  

Για να μάθετε περισσότερα για την κοινωνική αποστολή του Hansaplast, επισκεφτείτε το https://www.hansaplast.gr/articles/health-and-protection/sustainability

Σχετικά με το brand – 100 χρόνια πρωτοποριακής φροντίδας των πληγών

Η μάρκα Hansaplast είναι συνώνυμη με τα πιο αξιόπιστα επιθέματα παγκοσμίως.  Πιστή στη δέσμευσή της, «Συνέχισε να το ζεις. Σε Καλύπτουμε», η Hansaplast παρέχει προϊόντα που είναι γνωστά παγκοσμίως για την κορυφαία τους ποιότητα και την καλύτερη προστασία των καθημερινών μικροτραυματισμών.  Τα προϊόντα αυτά, είναι κορυφαία στην κατηγορία τους σε χώρες από τη Γερμανία έως τη Χιλή και από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Αυστραλία, με τα ονόματα Hansaplast, Elastoplast και CURITAS. Εκτός από τα επιθέματα και τους επιδέσμους πληγών, η γκάμα των προϊόντων περιέχει, επίσης, εξελιγμένες λύσεις σε προβλήματα των κάτω άκρων, των τραυματισμών από αθλήματα, σε διάφορους πόνους και διαστρέμματα.  #hansaplastgreece #ΣεΚαλύπτουμε #100χρόνιαHansaplast

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα