ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Κρέπες με γαλοπούλα και μανιτάρια.

Κρέπες με γαλοπούλα και μανιτάρια.

-

Για όσους λοιπόν θέλουνε να περάσουν λίγο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σκέφτηκα μια ωραία  και εύκολη συνταγή για κρέπες. Είναι ένα φαγητό-σνακ που αρέσει στους περισσοτέρους και καλύπτουν όλα τα γούστα αφού μπορείς να τις κάνεις είτε αλμυρές είτε γλυκές. 

Αυτές οι μέρες που διανύουμε είναι λίγο δύσκολες, περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι, και όσοι δεν δουλεύουνε ακόμη περισσότερο, αφού περνάνε όλη την ημέρα τους μέσα. Έχω ακούσει από πολλούς ότι μαγειρεύουν περισσότερο μιας και τώρα βρήκανε το χρόνο. 

ευκολή-συνταγή-για-κρέπες-brunch

Η παρακάτω συνταγή έχει εύκολα υλικά που έχουμε στο σπίτι όλοι. 

Υλικά για τις κρέπες 

  • 400 ml γάλα 
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι 

Υλικά για τη γέμιση 

  • Φέτες γαλοπούλα 
  • 5 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες και σωταρισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Φέτες τυρί της αρεσκείας σας όπως κασέρι, έμενταλ, γκούντα
  • Μαϊντανό 
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα   
ευκολή-συνταγή-για-κρέπες-brunch

Διαδικασία 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε. 
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.  
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χυλό αρκετά πηκτό αλλά να κυλάει εύκολα από το κουτάλι. 
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει, ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο χυλό.
  5. Το γυρνάμε με κυκλικές κινήσεις να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  6. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες στην επιφάνεια γυρνάμε με μια σπάτουλα την κρέπα.  
  7. Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε (συνολικά και από τις δύο πλευρές 4’).
  8. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. 
  9. Γεμίζουμε τις κρέπες με τα υλικά της γέμισης τις κλείνουμε και τις βάζουμε 5’ σε προ θερμασμένο φούρνο να λιώσει το τυρί.
  10. Γαρνίρουμε με το τριμμένοι κεφαλοτύρι και το μαϊντανό.
ευκολή-συνταγή-για-κρέπες-brunch

Tip

Εάν θέλουμε σερβίρουμε με τηγανητό ή ποσέ αυγό. 

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη. Το κασέρι...

Ένας συγγραφέας αλλιώτικος από τους άλλους…

Ενας Άγιος συγγραφέας.. 'Όταν ακούμε τη λέξη συγγραφέας, το μυαλό μας πάει σε...

Η Μίσα κάνει φίλους

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η Μίσα κάνει φίλους» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συγγραφέα τον...

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Σιροπιαστό κέικ

Εσείς αγαπάτε τα ρετρό γλυκά; Εγώ, πολύ! Γι’ αυτό σήμερα θα θυμηθούμε το αγαπημένο...

Τι είναι πια αυτό το Halloween

Στις 31/10 κάθε xρόνου γιορταζεται το Halloween - το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο και πρόσφατα έγινε γνωστό...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα