Μιας και διανύουμε την εβδομάδα της Τυρίνης, σκέφτηκα να κάνουμε κάτι με τυρί.
Αυτή η κουλούρα, είναι πολύ νόστιμη.
Δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία και είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε πολύ.
Καλή σαρακοστή σε όλους.
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη
- 250 ml γάλα χλιαρό (προς το κρύο)
- 150 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
- 200 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. φέτα
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 αυγό για την επιφάνεια
- Σουσάμι λευκό και μαυροκούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά.
- Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμαράκι.
- Αφήνουμε το ζυμάρι για 20-30’ στην άκρη.
- Σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο στρογγυλό σχήμα.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε όλη την επιφάνεια.
- Κλείνουμε σε ρολό και το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι.
- Το αφήνουμε για 15’ στην άκρη.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε την κουλούρα με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 40-45’ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!