ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Κέικ με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα

Κέικ με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα

-

Τα κέικ τα αγαπάμε σχεδόν όλοι. Είναι το καλύτερο γλυκό για να συνοδέψει ένα καφέ, ένα τσάι, και σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό με το όποιο πειραματιζόμαστε μικροί.

Το παρακάτω κέικ είναι ένα κλασικό κέικ βανίλιας με γιαούρτι ( προτιμήστε το γιαούρτι στα κέικ σας, αντί για γάλα, τα κάνει πιο αφράτα). Επειδή όμως είναι η εποχή του αγαπημένου φρούτου όλων, της φράουλας, σκέφτηκα να το γεμίσω με μαρμελάδα φράουλα έτσι ώστε να το κάνει πιο λαχταριστό.

κέικ βανίλιας συνταγή

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 150 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια κάψουλα ή 1 κουταλάκι εσανς βανίλιας 
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή φραμπουαζ ή φρούτα του δάσους
  • Ζάχαρη άχνη και φράουλες για τη διακόσμηση
κέικ βανίλιας συνταγή

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι το λάδι και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρόγγυλο ή μακρόστενο αφού το έχουμε βουτυρώσει ή τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  στις αντιστάσεις για 50’ περίπου.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζοντίως σε δυο μέρη.
  7. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη επιφάνεια του κάτω μέρους και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
  8. Αχνίζουμε το κέικ, απλώνουμε τις φράουλες κομμένες στα δυο και σερβίρουμε.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Οταν ένας φάρος γίνεται το φως όλων μας!!!

Ο φάρος έγινε το φως στη γνωριμίας.. Κυριακή πρωι και έπινα καφεδάκι πριν...

Νερό – Νεράκι

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Νερό νεράκι» από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ και συγγραφέα την Ηρώ Παπαδοπούλου...

Κατασκευή κουμπαρά για την ημέρα της αποταμίευσης

Ο Οκτώβριος είναι  μήνας αφιερωμένος στην αποταμίευση. Η Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου....

Επιχείρηση: Πρώτα γενέθλια

Στα πρώτα γενέθλια τα θέλουμε όλα τέλεια, η υπερβολή είναι αυτονόητη και έχω να εξομολογηθώ πως για...

Χωρίς σκουπίδια

Τα παιδικά βιβλία που ενισχύουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση και το οικολογικό μα πνεύμα τα αγαπάω πολύ...

Ομαλή επιστροφή στο γραφείο μετά τον τοκετό

Γράφει: Μαίρη Κάντα (δημοσιογράφος στο www.jobstoday.gr) Στην σημερινή εποχή, οι γυναίκες που εργάζονται, προσπαθούν...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα