ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΚέικ με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα

Κέικ με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα

-

Τα κέικ τα αγαπάμε σχεδόν όλοι. Είναι το καλύτερο γλυκό για να συνοδέψει ένα καφέ, ένα τσάι, και σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό με το όποιο πειραματιζόμαστε μικροί.

Το παρακάτω κέικ είναι ένα κλασικό κέικ βανίλιας με γιαούρτι ( προτιμήστε το γιαούρτι στα κέικ σας, αντί για γάλα, τα κάνει πιο αφράτα). Επειδή όμως είναι η εποχή του αγαπημένου φρούτου όλων, της φράουλας, σκέφτηκα να το γεμίσω με μαρμελάδα φράουλα έτσι ώστε να το κάνει πιο λαχταριστό.

κέικ βανίλιας συνταγή

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 150 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια κάψουλα ή 1 κουταλάκι εσανς βανίλιας 
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή φραμπουαζ ή φρούτα του δάσους
  • Ζάχαρη άχνη και φράουλες για τη διακόσμηση
κέικ βανίλιας συνταγή

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι το λάδι και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρόγγυλο ή μακρόστενο αφού το έχουμε βουτυρώσει ή τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  στις αντιστάσεις για 50’ περίπου.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζοντίως σε δυο μέρη.
  7. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη επιφάνεια του κάτω μέρους και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
  8. Αχνίζουμε το κέικ, απλώνουμε τις φράουλες κομμένες στα δυο και σερβίρουμε.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του...

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα