ΠΑΙΔΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΠαιδικά βιβλία για την γιορτή της μητέρας.

Παιδικά βιβλία για την γιορτή της μητέρας.

-

Κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα γιορτάζουμε την γιορτή της μητέρας – θα μου πείτε τι χρειάζεται αυτή η γιορτή. Αυτή η μέρα δημιουργήθηκε για να μας υπενθυμίζει την αξία και τον ρόλο της μητέρας στη ζωή της γυναίκας αλλά και της οικογένειας. Η μητέρα στην Ελλάδα διαδραματίζετε κεντρικό ρόλο αλλά είναι και ο συνεκτικός κρίκος στην οικογένεια, όποια μορφή και αν έχει αυτή, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φόρες σατιρίζετε η στάση της Ελληνίδας μάνας εξαιτίας της φιλοσοφίας και του “νοιαξίματος” της Ελληνίδας μάνας, η οποία συχνά λέμε ότι είναι μια κατηγορία από μόνη της!

Τα παιδιά τα πρώτα χρόνια συχνά στηρίζονται απόλυτα στη μαμά τους ενώ πολλές φορές η μαμά τους αποτελεί το απόλυτο τους πρότυπο και ίνδαλμα! Όταν αυτά περνούν στην φάση της προεφηβείας η μαμά τους συχνά γίνεται ο σάκος του box και η αμφισβήτηση της μαμάς αποτελεί το πρώτο στάδιο ανεξαρτησίας και επανάστασης των παιδιών. Και όλες αυτές οι φάσεις συχνά γίνονται αντικείμενο σε αγαπημένα μας βιβλία από αγαπημένους μας συγγραφείς και αγαπημένες εκδόσεις. Έτσι αποφάσισα να σας προτείνω τίτλους που μπορείτε να διαβάσετε ή να διαβάσουν τα παιδιά σας την ημέρα της γιορτής της ημέρας.

1. Τη μαμά μου αγαπώ

Συγγραφέας: Τζαίλς Αντρέ

Εικονογράφηση: Έμμα Ντοντ

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 32

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Τη µαµά µου αγαπώ τόσο πολύ, είναι γλυκιά, καλή και τρυφερή. Μια όµορφη ιστορία για τη µοναδική σχέση ανάµεσα στη µητέρα και στο παιδί της.Τη µαµά µου αγαπώ τόσο πολύ, είναι γλυκιά, καλή και τρυφερή. Μια όµορφη ιστορία για τη µοναδική σχέση ανάµεσα στη µητέρα και στο παιδί της.

2. Κουβέντες με την μαμά

Συγγραφέας: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου

Εικονογράφηση:  Κατερίνα Χρυσοχόου

Ηλικία που απευθύνεται: 5+

Σελίδες: 56

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η μαμά λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μαζί. Δεν μπορεί να έρχεται μαζί μου στο σχολείο, ούτε εγώ μπορώ να πηγαίνω μαζί στη δουλειά της.
– Μα μου λείπεις όταν δεν είμαστε μαζί, παραπονιέμαι…
Τι λέει η μαμά στη μικρή της κόρη για το φόβο, τη μοναξιά, την αγάπη, το μεγάλωμα και τις αλλαγές, τη ζωή και το θάνατο; Η ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και δίνει ιδέες στους γονείς για όσα μπορούν να πουν. Έξι μικροί διάλογοι για πολύ μικρά παιδιά γεμάτοι συναίσθημα και χιούμορ.

3. Μαμά μη φύγεις.

Συγγραφέας: Ντίκλα Κεϊντάρ

Εικονογράφηση:  Τόμι Μπερνενσταιν

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 48

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η Εύη ήταν πανέτοιμη να φύγει για το νηπιαγωγείο. Είχε τόσο πολλά πράγματα να κάνει! Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει τη μαμά της, πιάστηκε σφιχτά από το πόδι της και δεν την άφηνε με τίποτα. Η μαμά δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Και τότε… της ήρθε μια καταπληκτική ιδέα!
Μια χιουμοριστική και τρυφερή ιστορία, που θα βοηθήσει τα παιδάκια να συνηθίσουν τις πρώτες δύσκολες μέρες στο σχολείο μακριά από την αγκαλιά της μαμάς.

4. Μια καρδιά

Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη

Εικονογράφηση:  Μαρίνα Γιώτη

Σελίδες: 48

Εκδόσεις: Διόπτρα

Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε από ένα γράμμα που έγραψα στην κόρη μου όταν ήταν μόλις δύο χρονών. Καθώς η σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης συχνά περνάει από σαράντα κύματα εκεί κοντά στην εφηβεία, ήθελα να θυμάται πως, ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα δίπλα της, ο φύλακας άγγελός της, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη σειρά των γυναικών που εναλλάσσονται στη θέση της μάνας και της κόρης.
Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή, που δεν έρχεται ποτέ…

Την αναλυτική κριτική μου για αυτό το πολύ αγαπημένο μου βιβλίο μπορείς να την διαβάσεις εδώ.

5. Μια στιγμή

Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη

Εικονογράφηση:  Μαρίνα Γιώτη

Σελίδες: 48

Εκδόσεις: Διόπτρα

Από τη στιγμή που γεννιούνται, τους χαρίζουμε την καρδιά µας χωρίς δεύτερη κουβέντα για να τους προστατεύει από κάθε αναποδιά.
Στα πέντε, µας κοιτάνε στα µάτια και στην εφηβεία οποιαδήποτε τρυφερότητα είναι αιτία πολέμου, αλλά στα τριάντα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «μάνα είναι µόνο μία».
Έτσι, σε μια μόνο στιγμή, χωρίς να το καταλάβουμε, οι ρόλοι αντιστρέφονται και είμαστε εμείς πια υπό την προστασία τους.

Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας.

6. Αν η μαμά σου φοράει ένα καπέλο από σύννεφο που βρέχει.

Συγγραφέας: Παναγιώτα Πλήση

Εικονογράφηση:  Αποστόλης Ιωάννου

Ηλικία που απευθύνεται: 9+

Σελίδες: 112

Εκδόσεις: Κέδρος

Η μαμά μου φοράει για καπέλο ένα σύννεφο που βρέχει. Και το φοράει κάθε βράδυ. Σχεδόν. Νομίζω. Ξέρω πως δεν είναι σπάνιο, αλλά νομίζω πως δεν είναι και πολλές οι μαμάδες που φοράνε ένα καπέλο-σύννεφο που βρέχει.

«Μαμά, γιατί κλαις;» Καλά, μη μου απαντήσεις τώρα γιατί θα μου χαλάσεις τα σχέδια. Έχω βάλει σκοπό να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για σένα. Έχω βρει και τον τίτλο, αλλά σ’ το φυλάω για έκπληξη.

Ένας χαζός λόγος είναι να κλαις γιατί κάθε βράδυ ένα μυγάκι μπαίνει στο μάτι σου. Βασικά αυτός δεν είναι απλώς χαζός, δεν είναι καν λόγος! Πάντως μου φαίνεται απίθανο κάθε βράδυ να στραβώνεται ένα μυγάκι και, αντί να πάει αλλού, να μπαίνει μέσα στο μάτι αυτού που κλαίει!

Από την άλλη, ένας σοβαρός λόγος είναι να μην παίρνει μπρος το αυτοκίνητό σου το πρωί. Το δικό μας έχει σοβαρό πρόβλημα. Ο μηχανικός τού έχει δώσει λίγο χρόνο ζωής, αν δεν επισκευαστεί σύντομα. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να κλαίει η μαμά σου, ειδικά αν δεν έχει λεφτά να το επισκευάσει, όπως η δική μου μαμά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες δεν αφήνουν ανεπηρέαστα τα παιδιά. Γι’ αυτό και η ηρωίδα του βιβλίου, η Ελπίδα, προσπαθεί να βρει, με τον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τα παιδιά, μια εξήγηση για ό,τι απασχολεί και στενoχωρεί τη μαμά της.

7. Μια μαμά για μένα

Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση Ζαϊρη

Εικονογράφηση:  Ντανιέλα Σταματιάδη

Ηλικία που απευθύνεται: 7+

Σελίδες: 80

Εκδόσεις: Κέδρος

Ήθελα μια μαμά για μένα. Μια μαμά που να με προσέχει, να μου ανοίγει την αγκαλιά της, να με φωνάζει «καρδούλα μου», να μου φτιάχνει πατάτες τηγανητές, να μου διαβάζει παραμύθια. Μια μαμά για μένα έψαχνα να βρω. Εντάξει; Δεν ήταν όμως τόσο εύκολο. Γιατί η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, ακόμη και ο κακός ο λύκος, αλλά και η δασκάλα μου, η γιαγιά μου και ο μπαμπάς μου, πιο πολύ απ’ όλους ο μπαμπάς μου, όλα ήταν μπερδεμένα μέσα μου. Μέχρι που τη βρήκα. Ανάμεσα στον ουρανό και στη γη. Και σ’ αυτό με βοήθησε πολύ το τυχερό μου αστέρι. Αλήθεια σας λέω!

Μια ιστορία ανθρώπινη, συγκινητική, μα πάνω απ’ όλα αληθινή, γραμμένη από μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, για όσους κάποτε έψαξαν ή ψάχνουν μια μαμά, μα και για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια μαμά… για σένα.

8. Η μαμά κάνει απεργία.

Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη

Εικονογράφηση:  Ελίζα Βαβούρη

Ηλικία που απευθύνεται: 8+

Σελίδες: 80

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η Ανθή και η Γιούλη τα θέλουν όλα έτοιμα. Ο Διονύσης θέλει κινητό. Τα δίδυμα μωρά θέλουν άλλαγμα. Ο μπαμπάς θέλει για μεσημεριανό τσιπούρα αλανιάρα. Ο παπαγάλος θέλει τάισμα, ο σκύλος θέλει τη βόλτα του και ο κήπος πότισμα. Η μαμά, όμως, δεν προλαβαίνει όλα τα “θέλω” της οικογένειας και βρίσκει ένα έξυπνο κόλπο για να βάλει μια τάξη στο σπίτι. Άραγε, θα τα καταφέρει; Μια χιουμοριστική ιστορία από την πολυβραβευμένη συγγραφέα που θα τη χαρούν τα παιδιά αλλά και όλες οι μαμάδες του κόσμου!

9. Η μαμά μου και εγώ

Συγγραφέας: Μάνια Καπλάνογλου

Εικονογράφηση:  Τζουλιάνο Φέρρι

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 32

Εκδόσεις: Πατάκη

Η μικρή αρκούδα και η μαμά της βλέπουν διαφορετικά τον κόσμο και τη ζωή: η μεγάλη αρκούδα ανησυχεί και προγραμματίζει, ενώ η μικρή αρκούδα εξερευνά και παίζει.

Η μεγάλη αρκούδα φοβάται ότι το πολύ φως θα αποκαλύψει την κρυψώνα τους, ενώ η μικρή αρκούδα φοβάται το πολύ σκοτάδι.

Παρά τις τόσες διαφορές τους, όμως, μοιάζουν σε πολλά: και οι δύο αγαπούν το μέλι, τα παραμύθια και κυρίως η μία την άλλη!

Μια τρυφερή ιστορία για όλα όσα ενώνουν και χωρίζουν γονείς και παιδιά, πάνω απ΄ όλα όμως για την αγάπη που τους φέρνει πάντα κοντά.

10. Ο μαγικός καθρέφτης

Συγγραφέας: Μαριαλένα Σπυροπούλου

Εικονογράφηση:  Ντανιέλα Σταματιάδη

Ηλικία που απευθύνεται: 4+

Σελίδες: 40

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σαν μέσα από έναν καθρέφτη πραγματοποιείται η μαγική συνάντηση του μωρού µε τη μητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους μήνες έχει ανάγκη το βλέμμα της μητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσμο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν.

Η ποίηση και το παραμύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία σε ένα βιβλίο για αναγνώστες
όλων των ηλικιών. 

11. Ποιος θα πάρει το αυγό;

Συγγραφέας: Σοφία Τσιάμη

Εικονογράφηση:  Μαριλένα Αγγελίδου

Ηλικία που απευθύνεται: 4+

Σελίδες: 40

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Η κοτούλα η Μαριγώ, κάτοικος εκλεκτός στη ΦΑΡΜΑ ΧΑΡΜΑ,

περιμένει πώς και πώς ένα μικρό αυγό, ένα τόσο δα μικρό αυγουλάκι!

Θέλει πολύ να γίνει μητέρα, μα φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει…

Κι εκεί που έχει πια απελπιστεί, ένα νέο φθάνει σαν αστραπή…

Μια ιστορία για τις μανούλες που δίνουν την αγάπη τους στα παιδιά του κόσμου όλου

12. Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ

Συγγραφέας: Langreuter Jutta

Εικονογράφηση:  Dahle Stefanie

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 24

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ο Γιόσι το λαγουδάκι τσακώνεται με τη μαμά του.Δεν θέλει να συγυρίζει τα παιχνίδια του,δεν θέλει να πλένεται και να κάνει γυμναστική κάθε πρωί!Με τις οικογένειες των φίλων του θα περνάει σίγουρα καλύτερα,σκέφτεται – κι αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του.Κάτι του λείπει, όμως. Κάτι του λείπει τόσο πολύ,που τον πονάει η καρδιά του… Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ!

13. Μαμά

Συγγραφέας: Helene Delforge

Εικονογράφηση:  QUENTIN GREBAN

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 72

Εκδόσεις: Φουρφούρι

ΜΑΜΑ

Μια μοναδική λέξη, μια παγκόσμια λέξη. Μια λέξη συνώνυμη με την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανάγκη, την ελπίδα, αλλά και μερικές φορές με την έλλειψη και την απουσία. Η ΜΑΜΑ, το μεγάλο σύμβολο, ο άνθρωπος που μας φέρνει στον κόσμο, μας κρατά, μας ορίζει σε τόσα κι άλλα τόσα. Η ΜΑΜΑ που φροντίζει, που παρηγορεί, που μαλώνει, η εργαζόμενη μαμά, η σύγχρονη μαμά. Υπάρχουν στον κόσμο τόσο πολλές μητέρες, τόσο διαφορετικές, καθεμία για ένα παιδί που γεννιέται. Όμως όταν μια μαμά κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της, η εικόνα είναι πάντα η ίδια. Κάθε σαλόνι και μια διαφορετική ιστορία – συγκινητική, τρυφερή, θλιβερή, μοναχική, αισιόδοξη, δυναμική και πάντα μα πάντα, να πλημμυρίζει αγάπη. Η
Ένα εξαιρετικό, άκρως συγκινητικό και τρυφερό βιβλίο σε μια εντυπωσιακή έκδοση σε μεγάλο σχήμα. Μια υπέροχη συλλογή πορτρέτων αφιερωμένη στη μία και μοναδική… ΜΑΜΑ!

Το βιβλίο εξυμνεί την μητρότητα και είναι μια μοναδική πρόταση δώρου για τη γιορτή της Μητέρας και για τις αγαπημένες σας που μόλις έγιναν ή σύντομα θα γίνουν μητέρες.

To βιβλίο αυτό όπως τα περισσότερα των εκδόσεων Φουρφούρι έχει πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή εικονογράφηση γεγονός που το κάνει πολύ πιο συγκινητικό – είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσετε αν επιλέξετε να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας.

14. Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του.

Συγγραφέας: Christine Beingel

Εικονογράφηση: Herve le Goff

Ηλικία που απευθύνεται: 3+

Σελίδες: 20

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Το τελευταίο βιβλίο αυτής της ανάρτησης με παιδικά βιβλία για την γιορτή της ημέρας είναι ένα βιβλίο που θα εκδοθεί προσεχώς από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και μου έκαναν την τιμή να σας παρουσιάσω πριν καν βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Είναι ένα ακόμα από τα αγαπημένα μας παραμύθια της γιαγιάς κότας που συνίστανται για μικρά βραδινά παραμύθια αφού είναι χαρούμενες ιστορίες με ευαίσθητα θέματα για ήσυχα βράδια.

Την ημέρα της γιορτής της μητέρας περάστε την αγκαλιά με το παιδί σας και διαβάστε του μια ιστορία… πιστέψτε με τα χρόνια περνούν γρήγορα και κάποια στιγμή τα παιδιά σας δεν θα είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι σας και δεν θα μπορείτε να απολαμβάνετε την καθημερινή επαφή μαζί τους, μην αφήνετε τα χρόνια, τους μήνες, τις μέρες , τις ώρες και κυρίως τις στιγμές να περνούν Ζήστε τις παρέα με τα παιδιά σας!

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα