ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Hot dogs με σπιτικό ψωμάκι και πίκλα κρεμμυδιού

Hot dogs με σπιτικό ψωμάκι και πίκλα κρεμμυδιού

-

Όλοι αγαπάμε τα hot dogs γι’αυτό σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια αγαπημένη συνταγή.

Αύριο είναι τσικνοπέμπτη και όσοι δεν έχετε κανονίσει έξοδο είναι ιδανική ευκαιρία για να μπείτε στην κουζίνα και να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα hot dogs.  

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει και να παίξετε με τα υλικά που θα  προσθέσετε μέσα. Εγώ προτείνω μια σως από μουστάρδα και μαγιονέζα, κρεμμύδι πίκλα που θα φτιάξουμε εμείς, κεφαλοτύρι και ρόκα.

Υλικά

  • Ψωμάκια
  • Λουκάνικα (Φρανκφούτης – Τζουμαγιάς)
  • 2 κρεμμύδια
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Κεφαλοτύρι  
  • Ρόκα

Ζύμη για τα ψωμάκια (12-14 τμχ)

  • 300 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 -600 γρ. αλεύρι
  • Αυγό και σουσάμι για άλειμμα
  1. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι το γάλα με το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει).
  2. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για περίπου 15 λεπτά (μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι).
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  7. Κόβουμε τη ζύμη μας σε 12-14 μπαλάκια και τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
  8. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30’.
  9. Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε για 30’ μέχρι να χρυσίσουν.

Πίκλα κρεμμυδιού

  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια σε ροδέλες 
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ξύδι λευκό
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. αλάτι  χοντρό   
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της άλμης σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια
  2. Τα αφήνουμε μέσα για 30’ και είναι έτοιμα.

Στήσιμο

  1. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι η στο γκριλ του φούρνου.
  2. Κόβουμε τα ψωμάκια από την επάνω μεριά.
  3. Προσθέτουμε λίγη ρόκα, σως από μουστάρδα-μαγιονέζα, το λουκάνικο, τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα 🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,956ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Γιατί είναι σημαντική η ρουτίνα στα παιδιά;

Ρουτίνα…..μια λέξη που εμείς οι μεγάλοι και μόνο που την λέμε νυστάζουμε και βαριόμαστε! Ο νέος τρόπος...

Αγορές σχολικών!

DO NOT TRY THIS AT HOME! Τι πιο επίκαιρο από αυτό???

Η επιλογή της σχολικής τσάντας

Η επιλογή της σχολικής τσάντας αποτελεί γρίφο για δύσκολους λύτες για τους γονείς κάθε Σεπτέμβρη λίγο πριν...

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Τα κανελόνια είναι από τα πιο ωραία ζυμαρικά. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ γιατί μπορείς να τα γεμίσεις ...

Οι μικροί μου κόσμοι

Οι Μικροί μου κόσμοι είναι το βιβλίο για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ...

Ο πόλεμος της μάσκας

Ένα θέμα που έχει διχάσει πολλές μαμάδες και γενικότερα γονείς είναι η χρήση της μάσκας στα παιδιά...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα