Hot dogs με σπιτικό ψωμάκι και πίκλα κρεμμυδιού

0
τσικνοπέμπτη

Όλοι αγαπάμε τα hot dogs γι’αυτό σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια αγαπημένη συνταγή.

Αύριο είναι τσικνοπέμπτη και όσοι δεν έχετε κανονίσει έξοδο είναι ιδανική ευκαιρία για να μπείτε στην κουζίνα και να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα hot dogs.  

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει και να παίξετε με τα υλικά που θα  προσθέσετε μέσα. Εγώ προτείνω μια σως από μουστάρδα και μαγιονέζα, κρεμμύδι πίκλα που θα φτιάξουμε εμείς, κεφαλοτύρι και ρόκα.

Υλικά

  • Ψωμάκια
  • Λουκάνικα (Φρανκφούτης – Τζουμαγιάς)
  • 2 κρεμμύδια
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Κεφαλοτύρι  
  • Ρόκα

Ζύμη για τα ψωμάκια (12-14 τμχ)

  • 300 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 -600 γρ. αλεύρι
  • Αυγό και σουσάμι για άλειμμα
  1. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι το γάλα με το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει).
  2. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για περίπου 15 λεπτά (μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι).
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  7. Κόβουμε τη ζύμη μας σε 12-14 μπαλάκια και τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
  8. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30’.
  9. Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε για 30’ μέχρι να χρυσίσουν.

Πίκλα κρεμμυδιού

  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια σε ροδέλες 
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ξύδι λευκό
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. αλάτι  χοντρό   
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της άλμης σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια
  2. Τα αφήνουμε μέσα για 30’ και είναι έτοιμα.

Στήσιμο

  1. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι η στο γκριλ του φούρνου.
  2. Κόβουμε τα ψωμάκια από την επάνω μεριά.
  3. Προσθέτουμε λίγη ρόκα, σως από μουστάρδα-μαγιονέζα, το λουκάνικο, τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα 🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here