Σας παρακαλώ μη το διαβάσετε!

0
Σας παρακαλώ μη το διαβάσετε

Πάντα μου αρέσει να σας παρουσιάζω βιβλία που έχουν κάτι ιδιαίτερο! Πάντα πριν διαβάσω ένα βιβλίο επιλέγω να το διαβάσω πρώτα μόνη μου ώστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεως όταν θα το διαβάζω στην μικρή μου! Όλα τα βιβλία λοιπόν που θα βρείτε στο blog ανήκουν σε προσωπικές επιλογές δικές μου ή των κοριτσιών μου που χαίρομαι που έχουμε στην βιβλιοθήκη μας!

Το βιβλίο του Δημήτρη Μπογδάνου “Σας παρακαλώ μη το διαβάσετε” σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που μιλάει για την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και γείτονα. Μια αξία που στην εποχή μας έχει εκλείψει και επικρατεί ο ανταγωνισμός και η ζήλια! Το βιβλίο αυτό λοιπόν θυμίζει στους μεγάλους την έννοια της φιλανθρωπίας και της αγάπης και δίνει στα παιδιά να αντιληφθούν πως υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που πλημμυρίζουν τον κόσμο με αγάπη!!!

Το κείμενο του Δημήτρη Μπογδάνου είναι εξαιρετικό και μας περιγράφει την ιστορία ενός γεράκου που μετακομίζει σε ένα χωριό στους πρόποδες ενός βουνού που βρεχόταν από θάλασσα. Αυτό το χωριό ήταν ψαροχώρι και οι κάτοικοι του επιβίωναν με μοναδικό πόρο τα χρήματα που έβγαζαν από το ψάρεμα.

Η αυλή του σπιτιού που έμενε αυτός ο γεράκος ήταν μια μεγάλη παιδική χαρά, έτσι δεν άργησε να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών του χωριού που ήθελαν να παίζουν στην αυλή του γεράκου. Αυτός δεν μπόρεσε να αρνηθεί και κάθε μέρα φιλοξενούσε τα παιδιά που έπαιζαν και διασκέδαζαν με την ψυχή τους!

Όμως και κάτι άλλο άλλαξε στο μικρό χωριουδάκι, ξαφνικά οι νοικοκυρές έβρισκαν καινούρια ρούχα στις μπουγάδες τους για τα παιδιά τους παπούτσια αλλά και φορέματα για τις ίδιες. Έκπληκτες τα αντίκριζαν απλωμένα στα σκοινιά και όλοι ήταν χαρούμενοι για όλα αυτά τα αγαθά που τους προσφέρονταν. Μάλιστα σε μια μεγάλη καταστροφή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων καταστράφηκαν οι βάρκες όλων των χωρικών και όλο το χωριό απελπίστηκε αφού χωρίς τις βάρκες δεν θα είχαν κανένα εισόδημα.Όμως και αυτή τη φορά κάποιος τους βοηθάει και τους χαρίζει καινούριες βάρκες, μία για κάθε οικογένεια.

Μια μέρα που τα παιδιά πηγαίνουν στο σπίτι του γεράκου για να παίξουν δεν τον συναντούν στην αυλή και τελικά ανακαλύπτουν ότι ο αγαπημένος τους φίλος έχει πεθάνει και εκεί βρίσκουν ένα τετράδιο που γράφει Σας παρακαλώ μη το διαβάσετε… Και εκεί μαθαίνουν πως κατάφερε να τους βοηθήσει χωρίς να το καταλάβει κανείς ενώ η χαρά του για αυτή την προσφορά είναι τόσο μεγάλη!

οι χωρικοί για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους βοήθησε τόσο χτίζουν ένα άγαλμα προς τιμήν του και εκεί προς έκπληξη όλων δεν σταμάτησαν να φυτρώνουν όλων των λογιών λουλούδια και να ομορφαίνουν το μνημείο!

Μπορείτε να βρείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις για παιδιά εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Άννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here