Αυτές οι νόστιμες τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο street food που θα μπορούσε όμως να είναι και ελληνικό, καθώς μοιάζει τόσο πολύ με τα τηγανιτά πιτάκια που όλοι έχουμε φάει από τα χέρια της γιαγιά μας.
Με ενθουσιάζει τόσο πολύ το γεγονός ότι με 3 απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις κάτι τόσο νόστιμο και να το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς.
Η διαδικασία είναι απλή, τα υλικά όπως είπαμε λίγα, όποτε μπείτε στη κουζίνα, ετοιμάστε αυτά τα υπέροχα πιτάκια και ταξιδέψτε στην μακρινή Κίνα.
Υλικά
- 340 γρ. αλεύρι
- 1 – ¼ φλ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. λάδι + επιπλέον για τη γέμιση της ζύμης και το τηγάνισμα
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
*στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιούν λαρδί ως λιπαρή ουσία. Σε πολλές συνταγές που διάβασα προτείνουν σησαμέλαιο, το οποίο όμως σπανίως χρησιμοποιούν τα εστιατόρια και οι πλανόδιοι μάγειρες. Εγώ χρησιμοποίησα σπορέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο.
Διαδικασία
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
- Με κυκλικές κινήσεις δουλεύουμε τη ζύμη μας μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μαλακό αποτέλεσμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη).
- Συνεχίζουμε λίγο ακόμη το ζύμωμα και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 6-7 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλίτσες.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε ένα δίσκο περίπου 25εκ.
- Απλώνουμε λάδι και κρεμμυδάκια σε όλη την επιφάνεια.
- Κλείνουμε τον ζυμαρένιο κύκλο σε ρολό και στη συνέχεια κάνουμε ένα σαλιγκάρι (όπως τις στριφτές πίτες κιχι).
- Ανοίγουμε ξανά το ζυμαράκι μας σε κύκλο με διάμετρο περίπου 15 εκ.
- Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπάλες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει τοποθετούμε το πιτάκι μας (μέτρια προς δυνατή φωτιά).
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Μπορούμε να συνοδεύουμε τα πιτακια με σόγια σως.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!