Κάντε φωτοσκιάσεις σωστά!

0
2284

Οι φωτοσκιάσεις δεν είναι μια καινούργια τεχνική. Υπήρχε από την αρχή της ανακάλυψης του μακιγιάζ αλλά και της ζωγραφικής.

Τι είναι όμως;

Είναι το παιχνίδισμα του φωτός και τη σκιάς, που επιτυγχάνεται με ένα σκούρο και ένα ανοιχτό προϊόν – με χρώμα.

Οι φωτοσκιάσεις γίνονται για να πετύχουμε την εικονική μορφολογική αλλαγή των ατελειών του προσώπου σε σχέση με το σχήμα του.

Το ιδανικό σχήμα προσώπου θεωρείται το οβάλ. Γι αυτό τον λόγο ακριβώς κάνουμε φωτοσκιάσεις για να πετύχουμε το ιδανικό.

Σκιάζουμε τα σημεία που θέλουμε να κρύψουμε και φωτίζουμε τα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε, δημιουργώντας όγκο και γωνίες εκεί που χρειάζεται.

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή κάθε γυναίκας, καθώς οι εταιρίες καλλυντικών επαγγελματικές ή μη έχουν κυκλοφορήσει άπειρα ειδικά προϊόντα.

Θα τα βρείτε σε τρεις υφές υγρά-κρεμώδη και σε σκόνη, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά ή το καθένα μόνο του, ακολουθώντας πάντα τον κανόνα ότι πρώτα τοποθετούμε τα υγρά-κρεμώδη και ύστερα τα πουδρένια.

Μην ανησυχείτε όμως! Δεν χρειάζεται να έχετε στην κατοχή σας εξειδικευμένα καλλυντικά για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα. Αρκεί να έχετε ένα αρκετά πιο σκούρο foundation ή concealer και ένα πιο ανοιχτό.

Είναι οι φωτοσκιάσεις για όλα τα πρόσωπα;

Ναι είναι! Δεν είναι απαραίτητες όμως σε όλα τα πρόσωπα. Κάθε σχήμα χρειάζεται διαφορετική τεχνική για να αναδειχθεί!

Τα παρακάτω σχεδιαγράμματα θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε που και πως πρέπει να εφαρμόσετε σωστά τα κατάλληλα προϊόντα.

Λάθη που καλό θα ήταν να αποφύγετε!

  1. Διάλεξε τη σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα σας. Δεν θέλουμε να γκριζάρει ή να είναι πολύ ανοιχτό.
  2. Σβήστε σωστά! Οι σκιάσεις πρέπει να σβήνουν γλυκά μέσα στο foundation. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε απότομες γραμμές, σβήστε το λίγο ακόμα.
  3. Μην το σβήνετε – μπλεντάρετε πολύ! Το συχνό λάθος που κάνετε είναι , έχοντας τον φόβο μην φαίνεται σαν φούμο όπως στο στρατό, το αναμειγνύεται πολύ με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται.
  4. Σετάρετε το πρόσωπό σας! Εάν ειδικά είστε λιπαρή πρέπει να περάσετε πούδρα ή πουδρένιες φωτοσκιάσεις (δηλαδή ανοιχτή και σκούρα σκόνη) για να σταθεροποιήσετε τα προϊόντα στο πρόσωπο σας.
  5. Μην κάνετε contouring εκεί που δεν χρειάζεται π.χ. Αν έχετε μικρό μέτωπο θα το κρύψετε-μικρύνεται περισσότερο ή εάν έχετε λεπτή μακριά μύτη και την σκιάσετε στα πλάγια κατά μήκος θα την κάνετε να φαίνεται ακόμα πιο λεπτή και μακριά.
  6. Η τεχνική στον αγγλικό όρο ονομάζεται Highlight & Contouring. Μην μπερδευτείτε με το highlighter. To highlight σημαίνει δίνω φως, ενώ το highlighter είναι ένα προϊόν που περιέχει λάμψη. Είναι διαφορετικό και τοποθετείται σε διαφορετικά σημεία του προσώπου. Δεν θέλετε να λαμπυρίζετε παντού σαν το Robert Pattinson στο Twighlight.

Το σωστό πινέλο!

Για τα κρεμώδη ή υγρά προϊόντα θα χρειαστείtε κοντότριχο, πυκνότριχο και υπογώνιο πινέλο για τη σκίαση και ένα μακρίτριχο, φουντωτό για τα πουδρένια προιόντα.

Εννοείται πως μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε αν σας βολεύει το μαγικό σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού που λατρεύουμε οι περισσότερες!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης https://workingmama.gr/matte-i-enydatiko-kragion/ !!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ