Γιορτινή πάβλοβα με κρέμα μανταρίνι.

0
χριστουγεννιάτικη-συνταγή-για-γλυκά

Επιτέλους μπήκαμε στον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, το κρύο έχει γίνει αισθητό, αρχίσαμε να στολίζουμε σιγά-σιγά τα σπίτια μας και σκέφτηκα ότι θα αρχίσουμε να ψάχνουμε γιορτινές συνταγές για τα οικογενειακά γεύματα που θα έρθουν.

Η πάβλοβα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε πολλούς αλλά δεν συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε γιατί θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να μας πετύχει.  Αποτελείται από μια τραγανή βάση, την μαρέγκα, πάνω στην οποία βάζουμε συνήθως σαντιγί και φρούτα, εγώ όμως την συνδύασα με μια αρωματική κρέμα μανταρινιού. 

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε. Είναι ιδανικό γλυκό για ένα γιορτινό τραπέζι καθώς εκτός από όμορφο είναι και ελαφρύ, κάτι που αναζητάμε έπειτα από πλούσια γιορτινά γεύματα.

Υλικά για την πάβλοβα

  • 200 γρ. ασπράδι αυγού (για ευκολία χρησιμοποιήστε παστεριωμένο ασπράδι αυγού που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή 
  • 2 βανίλιες

Υλικά για την κρέμα μανταρινιού 

  • 3 μικρά αυγά
  • 200 ml χυμό από φρέσκα μανταρίνια
  • Ξύσμα από ένα μανταρίνι
  • 2 κ.σ. ρυζάλευρο ή νισεστέ
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 50 γρ. βούτυρο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  2. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από σκεύος με νερό που βράζει (μπαιν μαρι) σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ελέγχουμε με το δάχτυλο μας να δούμε ότι έλιωσε).
  4. Τοποθετούμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μι ωραία μαρέγκα (να κάνει κορυφές).
  5. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε την μαρέγκα σε στρογγυλό σχήμα και με ένα κουτάλι κάνουμε μια λακκούβα ώστε μετά να μπει η κρέμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1-2 ώρες αφότου τον κλείσουμε.
  8. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  9. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια γαλατιέρα και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία.
  10. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  11. Αφού πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία κρέμα.
  12. Πριν σερβίρουμε τοποθετούμε την κρέμα πάνω στην Πάβλοβα και γαρνίρουμε με φέτες μανταρίνι.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here