Ποιο είναι το πιο πληθωρικό, νόστιμο και διάσημο σνακ του Παρισιού; Με φυσικά το Croque Monsieur (κροκ Μεσιέ). Ο «τραγανός κύριος» είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα για πρωινό, δεν το φτιάχνω συχνά και επειδή έξω σπάνια το βρίσκω καλοφτιαγμένο έχω μάθει να το φτιάχνω τόσο νόστιμο… όπως θα το απολάμβανα σε ένα ωραίο γαλλικό μπιστρό.
Δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και είμαι σίγουρη πως αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά το λαχταριστό Croque Monsieur.
Υλικά
- 3 φέτες ψωμί του τοστ μπριός αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο θέλετε.
- 2 φέτες ζαμπόν μπούτι καπνιστό
- 3 φέτες τυρί Έμενταλ
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά για τη μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. αλεύρι
- 400 ml γάλα κρύο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το βούτυρο και το λάδι.
- Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε για 2-3’.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια φέτα ψωμί βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ, μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα έμενταλ.
- Τοποθετούμε την επόμενη φέτα βάζουμε πάλι μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί.
- Καλύπτουμε με την τελευταία φέτα βάζουμε το τυρί, 2 κουταλιές μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 10’ περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
- Σερβίρουμε με αγγουράκια τουρσί.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!