ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Croque Monsieur (κροκ μεσιέ)

Croque Monsieur (κροκ μεσιέ)

-

Ποιο είναι το πιο πληθωρικό, νόστιμο και διάσημο σνακ του Παρισιού; Με φυσικά το Croque Monsieur (κροκ Μεσιέ). Ο «τραγανός κύριος» είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα για πρωινό, δεν το φτιάχνω συχνά και επειδή έξω σπάνια το βρίσκω καλοφτιαγμένο έχω μάθει να το φτιάχνω τόσο νόστιμο… όπως θα το απολάμβανα σε ένα ωραίο γαλλικό μπιστρό.

Δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και είμαι σίγουρη πως αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά το λαχταριστό Croque Monsieur.

συταγή-brunch-σνακ

Υλικά

  • 3 φέτες ψωμί του τοστ μπριός αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο θέλετε.
  • 2 φέτες ζαμπόν μπούτι καπνιστό
  • 3 φέτες τυρί Έμενταλ
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Υλικά για τη μπεσαμέλ

συταγή-brunch-σνακ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 400 ml γάλα κρύο
  • Αλάτι & πιπέρι

 Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το βούτυρο και το λάδι.
  2. Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε για 2-3’.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια φέτα ψωμί βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ, μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα έμενταλ.
  8. Τοποθετούμε την επόμενη φέτα βάζουμε πάλι μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί.
  9. Καλύπτουμε με την τελευταία φέτα βάζουμε το τυρί, 2 κουταλιές μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  10. Ψήνουμε για 10’ περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
  11. Σερβίρουμε με αγγουράκια τουρσί.
συταγή-brunch-σνακ

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Τα παιδιά μου μαλώνουν, πώς να το διαχειριστώ ;

Όσοι από εμάς έχουν πάνω από δυο παιδιά μπορούν να καταλάβουν πως ακόμα και ένα βλέμμα ή...

Η Νενέ στην Σαντορίνη

«Η Νενέ στην Σαντορίνη» από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και συγγραφέα την Εύα Κασιάρου είναι ένα...

Ενα χαμογελαστό κοίτσι, σε ένα ροζ όνειρο…

Με ένα χαμόγελο στα χείλη... Οι γιορτές τελείωσαν , οι καθημερινότητά μας επέστρεψε...

Κοινωνικό παιχνίδι και αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά.

Μια από τι πιο συχνές αγωνίες που έχουν οι μαμάδες μικρών παιδιών, είναι η κοινωνικοποίηση τους ή...

Ο ειδικός Παιδαγωγός και συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου μας μιλά για τη Δυσλεξία και το Dyslexia Box

Κύριε Παπαναστασίου πείτε μας πρώτα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Είμαι...

ΤΡΙΦΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

Γευστική, εύκολη, με υπέροχα υλικά, η σημερινή συνταγή για τριφτή τάρτα είναι ιδανικό κολατσιό και συνοδευτικό για...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα