Χειροποίητα και πανέμορφά ανατολίτικα ψωμάκια η σημερνή συνταγή.
Είναι τόσο εύκολα, με λίγα υλικά… θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Είναι ιδανικά για να συνοδέψουν σούπες, Ινδικό φαγητό και φαλάφελ.
ΥΛΙΚΑ
- 200 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 360-380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ. γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι.
- Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και μετά το αλάτι.
- Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 ώρες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε λεπτό στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
- Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15’ περίπου.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!