Η στραπατσάδα ή καγιανάς όπως το γνωρίζει ή νότια Ελλάδα είναι το πιο γρήγορο, ελαφρύ και οικονομικό φαγητό που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.
Το απολυτό καλοκαιρινό φαγητό που λαχταρούμε όλοι.
Το μυστικό για την τέλεια στραπατσάδα είναι οι ωραίες και ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες.
Υλικά για τη στραπατσάδα
- 3 αυγά
- 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 /2 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2’.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2’.
- Δεν παραψήνουμε γιατί θα στεγνώσει το φαγητό.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!