Αυτή τη συνταγή, προσπάθησα να την φτιάξω πρώτη φορά όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, την είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό και μου είχε φανεί εύκολη και ενδιαφέρουσα. Από τότε την έχω φτιάξει άπειρες φορές, σε φίλους, συγγενείς και την έχουν λατρέψει όλοι.
Την αρχική συνταγή εννοείται πως δεν τη θυμάμαι, γι αυτό έχω βάλει και δικές μου πινελιές στη συνταγή.
Είναι εύκολη, γρήγορη και αξίζει να την φτιάξετε αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες. Παράλληλα είναι ένας εύκολος τρόπος να πείσετε και τα παιδιά σας να δοκιμάσουν αυτό το εξαιρετικό λαχανικό!
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (πέννες)
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 200 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. regato
- 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήστε και με χαμηλά λιπαρά)
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι + 1 σκελίδα σκόρδο
- Ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Αφού έχουμε ολοκληρώσει όλες τις παρασκευές, τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια, τη σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο (τριμμένο).
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε με το regato και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-30’.
- Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!