ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Παπαρδέλες σε 15'

Παπαρδέλες σε 15′

με φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια και λιαστές ντομάτες.

-

Πόσες φορές γυρίσατε σπίτι κουρασμένοι και έπρεπε να μαγειρέψετε;  Πολλές θα μου πείτε και ακόμη πιο πολλές σκεφτήκατε να παραγγείλετε…

Αυτή εδώ η μακαρονάδα με παπαρδέλες με φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια είναι ο λόγος για να σας κάνει να μπείτε στην κουζίνα όσο κουρασμένοι και αν είστε αφού σε 15’ έχετε ένα υπέροχο πιάτο, αντάξιο εστιατορίου… ω, ναι!

συνταγή-με-ζυμαρικά-εύκολη

Υλικά για τις παπαρδέλες σε 15′

  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 μανιτάρια λευκά champignon κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια για 15’.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο απ’ όσο λέει η συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα αφού τα έχουμε στραγγίσει και τη λιαστή ντομάτα.
  5.  Ανακατεύουμε τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από τον ζωμό που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια (τον έχουμε στραγγίσει πρώτα)  και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή παρμεζάνα.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,907ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

” Μια θάλασσα πλαστικά “

Η Κατρίνα Τσάνταλη επιστρέφει δυναμικά με ένα υπέροχο βιβλίο, από τις Εκδόσεις Διόπτρα το "Μια θάλασσα...

Έφτασε το καλοκαίρι ….ώρα να αφήσουμε την πάνα!

Στις περισσότερες μαμάδες η αρχή του καλοκαιριού σημαίνει και την έναρξη της επιχείρησης "κόβουμε την πάνα "!!

Συγκοίμηση

Λες ανοιχτά σε φίλους και γνωστούς ότι στην οικογένειά σου κάνετε συγκοίμηση με το παιδί ή τα...

Αρωματικές φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

Η σχέση μου με τις φακές δεν ήταν πάντα καλή. Ξεκίνησα να τις τρώω φοιτήτρια, όταν πλέον...

Να στείλω το παιδί μου στο σχολείο;

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς ντόρος για το αν "πρέπει" να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο....

5 Λόγοι που οδηγούν σε πρόσληψη βάρους.

Η περίοδος της καραντίνας φτάνει στο τέλος της, το καλοκαίρι πλησιάζει όμως το νούμερο της ζυγαριάς ανέβηκε...

Δημοφιλή άρθρα

Ημερολόγιο αντίστροφης μετρησής

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendar αποτελεί...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα