Πόσες φορές γυρίσατε σπίτι κουρασμένοι και έπρεπε να μαγειρέψετε; Πολλές θα μου πείτε και ακόμη πιο πολλές σκεφτήκατε να παραγγείλετε…
Αυτή εδώ η μακαρονάδα με παπαρδέλες με φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια είναι ο λόγος για να σας κάνει να μπείτε στην κουζίνα όσο κουρασμένοι και αν είστε αφού σε 15’ έχετε ένα υπέροχο πιάτο, αντάξιο εστιατορίου… ω, ναι!
![συνταγή-με-ζυμαρικά-εύκολη](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2019/11/παπαρδέλες-με-φρέσκα-και-αποξηραμένα-μανιτάρια-και-λιαστές-ντομάτες-01.jpg)
Υλικά για τις παπαρδέλες σε 15′
- 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 2 μανιτάρια λευκά champignon κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
Διαδικασία
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια για 15’.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο απ’ όσο λέει η συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα αφού τα έχουμε στραγγίσει και τη λιαστή ντομάτα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από τον ζωμό που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια (τον έχουμε στραγγίσει πρώτα) και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή παρμεζάνα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
![](https://workingmama.gr/wp-content/uploads/2019/11/παπαρδέλες-με-φρέσκα-και-αποξηραμένα-μανιτάρια-και-λιαστές-ντομάτες-02-1.jpg)
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
❤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!