Πόσες φορές γυρίσατε σπίτι κουρασμένοι και έπρεπε να μαγειρέψετε; Πολλές θα μου πείτε και ακόμη πιο πολλές σκεφτήκατε να παραγγείλετε…
Αυτή εδώ η μακαρονάδα με παπαρδέλες με φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια είναι ο λόγος για να σας κάνει να μπείτε στην κουζίνα όσο κουρασμένοι και αν είστε αφού σε 15’ έχετε ένα υπέροχο πιάτο, αντάξιο εστιατορίου… ω, ναι!
Υλικά για τις παπαρδέλες σε 15′
- 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 2 μανιτάρια λευκά champignon κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες
Διαδικασία
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια για 15’.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο απ’ όσο λέει η συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα αφού τα έχουμε στραγγίσει και τη λιαστή ντομάτα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από τον ζωμό που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια (τον έχουμε στραγγίσει πρώτα) και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή παρμεζάνα.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
❤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!