ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΚασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

-

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη.

Το κασέρι είναι ένα προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Είναι ένα νόστιμο ημίσκληρο κίτρινο τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα υλικά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα.

συνταγή-πίτα

Υλικά για την κασερόπιτα  (για ένα μικρό ταψάκι)

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι 
  • Σπορέλαιο ή ένα ελαφρύ ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας & μαυροκούκι.
συνταγή-πίτα

Διαδικασία

  1. Λαδώνετε ένα ταψάκι.
  2. Απλώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έχετε βάλει όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Τα ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  6. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά ελαφρώς ενδιάμεσα.  
  7. Χτυπάτε το αυγό με λίγες σταγόνες νερό.
  8. Το περιχύνετε στην πίτα αφού την έχετε χαράξει με ένα μαχαίρι. 
  9. Πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
  10. Ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο για 40’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Χειροποίητα ανατολίτικα ψωμάκια

Χειροποίητα και πανέμορφά ανατολίτικα ψωμάκια η σημερνή συνταγή. Είναι τόσο εύκολα, με λίγα υλικά… θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Είναι ιδανικά για...

Ανανέωση παιδικού δωματίου με poster από το desenio.gr

Κι έρχεται η στιγμή που το μωράκι σου δεν είναι πλέον μωρό αλλά παιδάκι και κάθε πρωί παίρνει την...

Γιατί να ξεκινήσω ένα BULLET JOURNAL;;;

Το φθινόπωρο του 2021 είναι εδώ και αν είσαι working mama τότε προσπαθείς να οργανωθείς για να αντιμετωπίσεις με...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα