ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΚασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

-

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη.

Το κασέρι είναι ένα προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Είναι ένα νόστιμο ημίσκληρο κίτρινο τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα υλικά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα.

συνταγή-πίτα

Υλικά για την κασερόπιτα  (για ένα μικρό ταψάκι)

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι 
  • Σπορέλαιο ή ένα ελαφρύ ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας & μαυροκούκι.
συνταγή-πίτα

Διαδικασία

  1. Λαδώνετε ένα ταψάκι.
  2. Απλώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έχετε βάλει όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Τα ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  6. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά ελαφρώς ενδιάμεσα.  
  7. Χτυπάτε το αυγό με λίγες σταγόνες νερό.
  8. Το περιχύνετε στην πίτα αφού την έχετε χαράξει με ένα μαχαίρι. 
  9. Πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
  10. Ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο για 40’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Φέτος κάνουμε βουτιά στην ασφάλεια με Nivea Sun

Φέτος, η NIVEA SUN με τα παιδικά αντηλιακά Kids και Babies & Kids και σε συνεργασία με την ΑΒ...

Το Dixan δημιουργεί το 1ο του μπουκάλι από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό!

Η Henkel πιστή στη δέσμευσή της για έναν κόσμο πιο καθαρό μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας παρουσιάζει στην...

Συνέντευξη με την Βάνα Μαυρίδου

Σήμερα έχω την μεγάλή χαρά να φιλοξενώ στο blog μου, με αφορμή το βιβλίο της Μέλη και Μελέκ, την...

Η σειρά Bonacure Sun Protect φροντίζει τα μαλλιά μας το καλοκαίρι!

Clean Beauty με καθαρή συνείδηση, τώρα διαθέσιμη και το καλοκαίρι με τη σειρά Bonacure Sun Protect από την Schwarzkopf...

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα