ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

-

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη.

Το κασέρι είναι ένα προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Είναι ένα νόστιμο ημίσκληρο κίτρινο τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα υλικά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα.

συνταγή-πίτα

Υλικά για την κασερόπιτα  (για ένα μικρό ταψάκι)

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι 
  • Σπορέλαιο ή ένα ελαφρύ ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας & μαυροκούκι.
συνταγή-πίτα

Διαδικασία

  1. Λαδώνετε ένα ταψάκι.
  2. Απλώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έχετε βάλει όλα τα υλικά της γέμισης.
  4. Τα ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  6. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά ελαφρώς ενδιάμεσα.  
  7. Χτυπάτε το αυγό με λίγες σταγόνες νερό.
  8. Το περιχύνετε στην πίτα αφού την έχετε χαράξει με ένα μαχαίρι. 
  9. Πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
  10. Ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο για 40’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Η κοινωνική προσφορά της Disney

Η Disney πραγματοποίησε δωρεά επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Η κοινωνική προσφορά των εταιρειών πρέπει να επιβραβεύεται και...

Ο Μάκης Οφθαλμάκης και ο Δόκτωρ Οφθαλμύταρος

Πρόσφατα έφτασε στο σπίτι μας το βιβλίο του Τίμου Χαλκιά και της Στέλλας Τριανταφύλλου σε εικονογράφηση του Άγγελου...

Νεογιλά δόντια – όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Πότε βγαίνουν τα πρώτα δόντια; Τα νεογιλά δόντια κάνουν την εμφάνισή τους κατά μέσο όρο τον 6ο  μήνα του μωρού...

Τυρόπιτα σαν σουφλέ σε φόρμα του κέϊκ

Αυτή η τυρόπιτα είναι τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα την φτιάχνετε συνέχεια. Ιδανική για όσους...

Παιδικά παπούτσια φτιαγμένα για παιχνίδι!

Πολύ συχνά διαβάζω άρθρα για την επιλογή παιδικών παπουτσιών και όντας μαμά αποφάσισα να σας γράψω με αφορμή μια...

Το νέο παιδικό σαμπουάν JOHNSON’S® Soft & Shiny

Με το νέο JOHNSON'S® Soft & Shiny 2-σε-1 Σαμπουάν & Conditioner απολαμβάνουμε περισσότερο πολύτιμο χρόνο με τα μικρά μας! Όντας...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα