Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη.
Το κασέρι είναι ένα προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Είναι ένα νόστιμο ημίσκληρο κίτρινο τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα υλικά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα.

Υλικά για την κασερόπιτα (για ένα μικρό ταψάκι)
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά μεγάλα
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- Σπορέλαιο ή ένα ελαφρύ ελαιόλαδο για τα φύλλα
- 1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας & μαυροκούκι.

Διαδικασία
- Λαδώνετε ένα ταψάκι.
- Απλώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έχετε βάλει όλα τα υλικά της γέμισης.
- Τα ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά ελαφρώς ενδιάμεσα.
- Χτυπάτε το αυγό με λίγες σταγόνες νερό.
- Το περιχύνετε στην πίτα αφού την έχετε χαράξει με ένα μαχαίρι.
- Πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
- Ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο για 40’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!