Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα ελιοπιτάκια είναι το ιδανικό σνακ.
Πανεύκολα στην παρασκευή τους, με ελάχιστα υλικά, θα γίνουν τα αγαπημένα σου πιτάκια.
Υλικά για τη ζύμη για τα ελιοπιτάκια
- 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλευρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- Δυόσμο ψιλοκομμένο προαιρετικά
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Διαδικασία παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το baking powder και το αλάτι στο αλεύρι.
- Σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά.
- Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μαλακό ζυμάρι.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 30’.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 5’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε τρίγωνα βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σαν κρουσανάκια.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 40’ περίπου στους 180 βαθμούς, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!