ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

-

Σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες και τα πιτάκια; Σήμερα σας κερνάμε μανιταροπιτάκια!

Είναι το απόλυτο σνακ, αφού δεν αφήνουν κανέναν δυσαρεστημένο. Η γέμιση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσαρμόζετε στα γούστα το καθενός και αυτό τα κάνει μοναδικά.

Παρακάτω ακολουθεί μια υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τα μανιτάρια. 

Υλικά για τα μανιταροπιτάκια

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 5 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή μπριζόλα ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  2. Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τη γαλοπούλα την οποία σοτάρουμε για 2’. 
  4. Αφαιρούμε και την γαλοπούλα και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
  5. Τοποθετούμε όλα τα υλικά που σοτάραμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Παίρνουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με λάδι.
  8. Το διπλώνουμε και βάζουμε λίγη γέμιση.
  9. Το κλείνουμε σε τρίγωνα ή φλογέρες και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  10. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  11. Τα ραντίζουμε με λάδι και σουσάμι
  12. Ψήνουμε για 25’ περίπου στους 200 βαθμούς.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Αχ αυτές οι Πανελλήνιες

Ξέρω έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια για μένα... Ήρθε η ώρα λοιπόν...

Χρήστος Δασκαλάκης: «Το αγόρι που νίκησε τον θάνατο»

Με αφορμή την πολυαναμένομενη μεταφορά του βιβλίου του «Το Γονεοτροφείο» στη θεατρική σκηνή, συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη...

PLAYMOBIL play & give

Η PLAYMOBIL, η πιο αγαπημένη μάρκα παιχνιδιών, βρίσκεται για 11η συνεχή χρονιά στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αποκλειστικά...

Τα βιβλία του Οκτωβρίου #1

Την αγάπη μας για τα βιβλία οικογενειακώς την ξέρετε καλά όσοι μας διαβάζετε έτσι σκέφτηκα κάθε μήνα να σας...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα