Τα κέικ τα αγαπάμε σχεδόν όλοι. Είναι το καλύτερο γλυκό για να συνοδέψει ένα καφέ, ένα τσάι, και σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό με το όποιο πειραματιζόμαστε μικροί.
Το παρακάτω κέικ είναι ένα κλασικό κέικ βανίλιας με γιαούρτι ( προτιμήστε το γιαούρτι στα κέικ σας, αντί για γάλα, τα κάνει πιο αφράτα). Επειδή όμως είναι η εποχή του αγαπημένου φρούτου όλων, της φράουλας, σκέφτηκα να το γεμίσω με μαρμελάδα φράουλα έτσι ώστε να το κάνει πιο λαχταριστό.
Υλικά για το κέικ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά μεγάλα
- 180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 ml σπορέλαιο
- 150 ml νερό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια κάψουλα ή 1 κουταλάκι εσανς βανίλιας
- 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή φραμπουαζ ή φρούτα του δάσους
- Ζάχαρη άχνη και φράουλες για τη διακόσμηση
Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι το λάδι και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρόγγυλο ή μακρόστενο αφού το έχουμε βουτυρώσει ή τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50’ περίπου.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζοντίως σε δυο μέρη.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη επιφάνεια του κάτω μέρους και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
- Αχνίζουμε το κέικ, απλώνουμε τις φράουλες κομμένες στα δυο και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!