Κέικ λεμόνι

με παπαρουνόσπορο και επικάλυψη κρέμα τυριού

-

Αν λατρεύετε τα λεμόνια αυτό το ιδιαίτερο κέικ λεμόνι θα γίνει το αγαπημένο σας. Έχει απίστευτο άρωμα, είναι ζουμερό, αφράτο και η προσθήκη του παπαρουνόσπορου εκτός από γεύση, του δίνει και μια παιχνιδιάρικα υφή. 

Είναι το κατάλληλο κέικ για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, καθώς μπορείτε να το απολαύσετε ως επιδόρπιο μετά από κάποιο τραπέζι, μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ των καλεσμένων σας, επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και να προσφέρετε ένα γλυκό δωράκι στους αγαπημένους σας.

Εύχομαι η φετινή  Ανάσταση να γεμίσει τις ψυχές μας αγάπη και αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας καθώς και ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Κάλο Πάσχα σε όλους.

κεικ-λεμονιου

Για το κέικ

  • 2 αυγά
  • ½  κούπα σπορέλαιο
  • 60 γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • ¼ κουπας νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη  
  • 200 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ. γ. baking powder
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο   
κεικ-λεμονιου

Για την επικάλυψη τυρί κρέμα

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. άχνη  

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο.
  2. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3’ λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο  και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ενιαίο μείγμα .
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο ταψάκια (20εκ.)
     * εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε τα ταψάκια μιας χρήσης 
  5. Ψήνουμε για 30’ στους 180 βαθμούς.
  6. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.
  7. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την αχνή για 5’.
  8. Προσθέτουμε 2 κ. σ. ζεστό νερό.
  9. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 5’ ακόμη.
  10. Αφήνουμε την κρέμα για 10’ στο ψυγείο.
  11. Τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  12. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  13. Διακοσμούμε  με φέτες λεμόνι και παπαρουνόσπορο.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δημητρα

🖤

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Φτιάχνουμε πινιάτα Όλαφ

Η πινιάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Είναι ένα παιχνίδι που το παίζουν...

Το κυνήγι της ευτυχίας

Εάν μπορούσε τώρα να εκπληρωθεί μια ευχή σου, να αποκτήσεις μόνο ένα πράγμα τι θα ήταν αυτό;

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη. Το κασέρι...

Ένας συγγραφέας αλλιώτικος από τους άλλους…

Ενας Άγιος συγγραφέας.. 'Όταν ακούμε τη λέξη συγγραφέας, το μυαλό μας πάει σε...

Η Μίσα κάνει φίλους

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η Μίσα κάνει φίλους» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συγγραφέα τον...

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα