ΓΥΝΑΙΚΑ LITTLE KITCHEN STORIES Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

-

Τα κανελόνια είναι από τα πιο ωραία ζυμαρικά. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ γιατί μπορείς να τα γεμίσεις  με ο,τι θελήσεις και το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα θα είναι πεντανόστιμο.

Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή που αγαπώ και την φτιάχνω σε τραπέζια και γιορτές γιατί έχει σίγουρη επιτυχία και αρέσει σε όλους.

syntagi-zimarika

Υλικά  (για ένα μικρό πυρέξ)

  • ½  συσκευασία κανελόνια
  • 2 μπούτια κοτόπουλο βρασμένα
  • 300 γρ. σπανάκι σοταρισμένο με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε και χαμηλών λιπαρών)
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
syntagi-zimarika

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ καθαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο και κρατάμε το κρέας τους. 
  2. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα τυριά και λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.
  5. Τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, 1 κούπα νερό ή γάλα και τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι ή ανθότυρο.
  7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,957ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Αγαπημένη και ιδιαίτερη, η κασερόπιτα, είναι μια πίτα όχι και τόσο συνηθισμένη. Το κασέρι...

Ένας συγγραφέας αλλιώτικος από τους άλλους…

Ενας Άγιος συγγραφέας.. 'Όταν ακούμε τη λέξη συγγραφέας, το μυαλό μας πάει σε...

Η Μίσα κάνει φίλους

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο «Η Μίσα κάνει φίλους» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συγγραφέα τον...

Παπαρδέλες με θρακιώτικο καβουρμά

Υπάρχουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα που είναι γνωστά  κυρίως στις περιοχές που τα φτιάχνουν ή τα έφτιαχναν κάποτε.

Σιροπιαστό κέικ

Εσείς αγαπάτε τα ρετρό γλυκά; Εγώ, πολύ! Γι’ αυτό σήμερα θα θυμηθούμε το αγαπημένο...

Τι είναι πια αυτό το Halloween

Στις 31/10 κάθε xρόνου γιορταζεται το Halloween - το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο και πρόσφατα έγινε γνωστό...

Δημοφιλή άρθρα

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα