Τα κανελόνια είναι από τα πιο ωραία ζυμαρικά. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ γιατί μπορείς να τα γεμίσεις με ο,τι θελήσεις και το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα θα είναι πεντανόστιμο.
Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή που αγαπώ και την φτιάχνω σε τραπέζια και γιορτές γιατί έχει σίγουρη επιτυχία και αρέσει σε όλους.
Υλικά (για ένα μικρό πυρέξ)
- ½ συσκευασία κανελόνια
- 2 μπούτια κοτόπουλο βρασμένα
- 300 γρ. σπανάκι σοταρισμένο με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 300 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε και χαμηλών λιπαρών)
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ καθαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο και κρατάμε το κρέας τους.
- Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα τυριά και λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.
- Τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, 1 κούπα νερό ή γάλα και τη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι ή ανθότυρο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!