Αυτό το νόστιμο γλυκό με ανανά το δοκίμασα πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια σε ένα πάρτι του φροντιστηρίου όπου παρακολουθούσα μαθήματα ιταλικών. Ο καθένας μπορούσε να φέρει ο,τι γλυκό ή φαγητό ήθελε και η καθηγήτρια που δίδασκε πορτογαλικά είχε κάνει αυτό εδώ το πορτογαλικό γλυκό, όπως μας είχε πει, και θυμάμαι πως όλοι είχαμε ενθουσιαστεί και ζητούσαμε τη συνταγή.
Από τότε το έχω φτιάξει πολλές φορές, ιδιαίτερα σε καλέσματα για φαγητό καθώς είναι εύκολο, πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Υλικά για το γλυκό με ανανά
- 1 συσκευασία ζελέ ανανά
- 1 κονσέρβα ανανά
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
- Κόβουμε τις ροδέλες του ανανά σε μικρούς κύβους και κρατάμε το σιρόπι της κονσέρβας.
- Τρίβουμε το 1,5 πακέτο μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και το ισιώνουμε ομοιόμορφα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε το ζελέ με 1 ποτήρι ζεστό νερό και το σιρόπι από την κονσέρβα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τον κομμένο ανανά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ .
- Πριν σερβίρουμε τρίβουμε μπισκότα και πασπαλίζουμε με άχνη ή διακοσμούμε με φέτες ανανά και κερασάκια.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!