Τα donuts είναι αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων και μπορούν να καταναλωθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις γλυκές αμαρτίες;
Συνήθως τα απολαμβάνουμε με σοκολάτα η μαρμελάδα οπότε στην παρακάτω συνταγή σας προτείνω μια διαφορετική γέμιση, την κρέμα λεμονιού.
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείτε.
Υλικά για τα donuts
- 100 γρ. νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 200 γρ. ξινόγαλο (αριανι)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Σπορέλαιο η ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 70 γρ. κορν φλαουρ
- 1 βανίλια κάψουλα
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
Διαδικασία
Για τα donuts
- Ζεσταίνουμε το νερό ελάχιστα και διαλύουμε τη μάγια.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη , το ξινόγαλο, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν .
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Τέλος βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κουπατ η ποτηριού στρογγυλά κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα donuts 2-3’ από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.
Για την κρέμα λεμονιού
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλαουρ τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να βράσει.
- Σουρώνουμε το γάλα για να βγάλουμε το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνε με στρογγυλή μύτη και γεμίζουμε τα donuts αφού πρώτα τα έχουμε τρυπήσει.
Tips
• Εάν θέλετε προτού τα γεμίσετε με κρέμα τα βουτάτε σε ζάχαρη-άχνη
• Εάν δεν τα γεμίσετε με κρέμα μπορείτε να τα βουτήξετε σε ζάχαρη & κανέλα
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
❤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!