Donuts με κρέμα λεμονιού

0
συνταγή-ντόνατς

Τα donuts είναι αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων και μπορούν να καταναλωθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις γλυκές αμαρτίες;

Συνήθως τα απολαμβάνουμε με σοκολάτα η μαρμελάδα οπότε στην παρακάτω συνταγή σας προτείνω μια διαφορετική γέμιση, την κρέμα λεμονιού.

Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείτε.

συνταγή-ντονατς

Υλικά για τα donuts

  • 100 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ. ξινόγαλο (αριανι) 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Σπορέλαιο η ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για την κρέμα λεμονιού

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 70 γρ. κορν φλαουρ
  • 1 βανίλια κάψουλα
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

Διαδικασία

       Για τα donuts

  1. Ζεσταίνουμε το νερό ελάχιστα και διαλύουμε τη μάγια.  
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη , το ξινόγαλο, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν .
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα. 
  4. Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.  
  6. Την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κουπατ η ποτηριού στρογγυλά κομμάτια.
  8. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα donuts 2-3’ από  κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.
συνταγή-ντονατς-κρέμα-λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλαουρ τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.  
  2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να βράσει.
  3. Σουρώνουμε το γάλα για να βγάλουμε το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια.  
  4. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  5. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνε με στρογγυλή μύτη και γεμίζουμε τα  donuts αφού πρώτα τα έχουμε τρυπήσει.  
συνταγή-ντονατς

Tips

• Εάν θέλετε προτού τα γεμίσετε με κρέμα τα βουτάτε σε ζάχαρη-άχνη

• Εάν δεν τα γεμίσετε με κρέμα μπορείτε να τα βουτήξετε σε ζάχαρη & κανέλα

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!

Προηγούμενο άρθροΕκεί που ζουν τα όνειρα
Επόμενο άρθροHot Fall/Winter trends για το 2019-2020!
Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here