Αγαπημένη και διάσημη σαλάτα της Μέσης Ανατολής, το χούμους είναι πολύ αγαπητό και σε εμάς.
Σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει σε κάποια ταβέρνα η εστιατόριο. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καθώς συνδυάζει ρεβίθια και ταχίνι.
Σήμερα θα το φτιάξουμε διαφορετικά. Θα προσθέσουμε ψημένες πιπεριές Φλωρίνης και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες, τοστ, κρύα σάντουιτς αλλά και ως ντιπ συνοδευμένο με αραβικές πίτες.
Υλικά για το χούμους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. σ. ταχίνι
- 50 γρ. νερό
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος βάζουμε τις πιπεριές (αφού τις έχουμε πλύνει) και τις ψήνουμε στον αέρα για 20-30’.
- Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις κόβουμε κομμάτια.
- Στο μπλέντερ προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!