Αφράτα, λαχταριστά και πανεύκολα αλμυρά κεκάκια – muffins, ιδανικά για σνακ, μπουφέ, ακόμη και ένα ελαφρύ γεύμα αν συνδυαστούν με σαλάτα.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και εννοείται αφαιρούμε ή προσθέτουμε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Υλικά για τα κέικ
- 2 μεγάλα αυγά
- 150 ml ηλιέλαιο
- 200 ml γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ κούπα ελιές ψιλοκομμένες
- 5 φέτες ψιλοκομμένες καπνιστή γαλοπούλα
- 100 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 250 γρ. αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις ελιές, το τυρί , το καρότο, τη γαλοπούλα, το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μείγμα σε θήκες για muffins.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ περίπου.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!