Σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες και τα πιτάκια; Σήμερα σας κερνάμε μανιταροπιτάκια!
Είναι το απόλυτο σνακ, αφού δεν αφήνουν κανέναν δυσαρεστημένο. Η γέμιση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσαρμόζετε στα γούστα το καθενός και αυτό τα κάνει μοναδικά.
Παρακάτω ακολουθεί μια υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τα μανιτάρια.
Υλικά για τα μανιταροπιτάκια
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 5 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή μπριζόλα ψιλοκομμένες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τη γαλοπούλα την οποία σοτάρουμε για 2’.
- Αφαιρούμε και την γαλοπούλα και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά που σοτάραμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με λάδι.
- Το διπλώνουμε και βάζουμε λίγη γέμιση.
- Το κλείνουμε σε τρίγωνα ή φλογέρες και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
- Τα ραντίζουμε με λάδι και σουσάμι
- Ψήνουμε για 25’ περίπου στους 200 βαθμούς.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!