Όλο το καλοκαίρι σε μια κουταλιά. Η μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαίρι.
Εφοδιαστείτε ωραία, ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, τώρα που είναι η εποχή τους.
Θα χρησιμοποιήσουμε λίγη ζάχαρη, για να υπερέχει η γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες που έχουν λίγη ζάχαρη, δεν μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε άμεσα.
Υλικά για τη μαρμελάδα ροδάκινο
- 850 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- Χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
- Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,
- χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία στο μάτι.
- Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-25’ λεπτά.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το μισό μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πολτό (εάν θέλουμε κάνουμε όλη τη μαρμελάδα, εμένα μου αρέσει να έχει λίγα κομμάτια).
- Τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10’ ακόμη.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
- Την τοποθετούμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!