Τώρα το καλοκαίρι λόγω ζέστης τις περισσότερες ημέρες επιθυμώ ένα ωραίο, δροσερό γεύμα που μπορώ να το φτιάξω εύκολα. Η παρακάτω καλοκαιρινή σαλάτα ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ χορταστική επειδή περιέχει κινόα.
Την κινόα την έχω βάλει στη διατροφή μου τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ψευτοδημητριακό , με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περιέχει φωσφόρο, κάλιο ασβέστιο, φυτικές ίνες και πολλά ακόμη. Είναι πολύ εύκολη στο μαγείρεμα, την μαγειρεύουμε όπως το ρύζι, μόνο που θέλει πολύ καλό πλύσιμο πριν το μαγείρεμα, διότι περιέχει μια πικρή προστατευτική ουσία στο φλοιό της η οποία διώχνει τα παράσιτα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε λοιπόν αντί για ρύζι , κριθαράκι και γενικά ταιριάζει σε πολλές συνταγές.
Υλικά για τη καλοκαιρινή σαλάτα
- 150 γρ. κινόα λευκή ( εγώ στη συνταγή χρησιμοποίησα τρίχρωμη, αν βρείτε προτιμήστε την)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- Λίγη φέτα τριμμένη
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγα τριμμένα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμό + ξύσμα)
- Αλάτι
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι (του τσαγιού) ξεπλένουμε πολύ καλά την κινοα κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Την τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε 250 ml νερό, λίγες σταγόνες λάδι και λίγο αλάτι.
- Την αφήνουμε να βράσει για 15’ και τη σουρώνουμε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Προσθέτουμε το λάδι , το λεμόνι και λίγο αλάτι ακόμη αν θέλουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το αλάτι και τα αμύγδαλα.
Καλή σας απόλαυση
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!