ΠΑΙΔΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΒιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι

Βιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι

-

Το σχολείο τελείωσε και επίσημα μετά από μια πολύ ιδιόμορφη χρονιά με πολλές δυσκολίες και μεγάλη απουσία των παιδιών από τις σχολικές τάξεις. Από 11 Μαρτίου που έκλεισαν τα σχολεία πολλά παιδιά έχασαν την επαφή τους με το σχολείο και με την εκπαιδευτική διαδικασία. Φέτος λοιπόν πιο πολύ από ποτέ θεωρώ απαραίτητο για εμάς τους γονείς να χαρίσουμε στα παιδιά μας ένα από τα πολλά βιβλία δραστηριοτήτων που κυκλοφορούν από αγαπημένες μας εκδόσεις φέτος το καλοκαίρι!

Εγώ σαν παιδί τα αγαπούσα πολύ αυτά τα βιβλία και η αλήθεια είναι ότι την εποχή που πήγαινα εγώ δημοτικό δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ποικιλία… θα σας αποκαλύψω πιο βιβλίο δραστηριοτήτων αγαπούσα κάθε καλοκαίρι και έλυνα όλες τις ασκήσεις του! Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά που κυκλοφορούν και εμπιστευτείτε τα αγαπημένα σας συνοικιακά βιβλίοπωλεία για να επιλέξετε ποιο ταιριάζει στο δικό σας παιδί!

1. Ώρα για διακοπές

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Σειρά αποτελείτε από 6 βιβλία – 3 που αφορούν το Νηπιαγωγείο και 3 που αφορούν τις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού

Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων με παιγνιώδεις δραστηριότητες για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Τα βιβλία που αφορούν στο νηπιαγωγείο: Χάρη στην ποικιλία δραστηριοτήτων, την έγχρωμη εικονογράφηση και τη χρήση αυτοκόλλητων, τα παιδιά ασκούνται στην Πρώτη γραφή, την Πρώτη ανάγνωση, τα Μαθηματικά και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους. Έτσι, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους και προετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο.

Τα βιβλία που αφορούν στο Δημοτικό: Χάρη στην ποικιλία δραστηριοτήτων και το πλούσιο εικονογραφικό υλικό, τα παιδιά επαναλαμβάνουν ενότητες της σχολικής ύλης (Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Αγγλικά), ενώ ασκούν την κριτική τους ικανότητα και περνούν ευχάριστες ώρες με εκπαιδευτικά παιχνίδια (κουίζ, λαβύρινθοι, αινίγματα κ.ά.).

2. Το τετράδιο των διακοπών μου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Για την προετοιμασία για το Νηπιαγωγείο
* Όλες οι θεματικές ενότητες: ζωγραφική, Γλώσσα, προγραφή, προμαθηματικές έννοιες, ανακάλυψη του κόσμου
* Ποικίλες και διασκεδαστικές δραστηριότητες
* Σελίδες με πρωτότυπα θεματικά παιχνίδια, ανακαλύψεις και ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Σχεδιασμένο από εκπαιδευτικούς!

Για την Προετοιμασία των 4 πρώτων τάξεων του Δημοτικού
* Όλα τα μαθήματα: Γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά, Ιστορία, μελέτη περιβάλλοντος
* Ποικίλες ασκήσεις που καλύπτουν όλο το σχολικό πρόγραμμα
* Υπενθυμίσεις για τη συγκράτηση των σημαντικών σημείων
* Λύσεις αφαιρούμενες από το κέντρο του τετραδίου
* Σελίδες με πρωτότυπα θεματικά παιχνίδια, ανακαλύψεις και ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Σχεδιασμένο από εκπαιδευτικούς!

3. Καλό καλοκαίρι -Βιβλία για διακοπές

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Αυτή η σειρά βιβλίων είναι από την προσχολική ηλικία μέχρι την τελευταία τάξη του Δημοτικού και είναι προσαρμοσμένη στο αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε τάξης. Για την προσχολική ηλικία εμπεριέχει δραστηριότητες με θέματα: Γράμματα, Αριθμοί, Σχήματα, Χρώματα, Χωροχρονικές Έννοιες, Γραμμές Γραμμούλες, Ζωγραφική. Ενώ για τις τάξεις του δημοτικού εμπεριέχει ανάλογα με την τάξη θεματικές ενότητες:

  • Γλώσσα, Μαθηματικά, Αινίγματα, Ιστορία, Διατροφή, Παιχνίδια, Ζωγραφική, Αγγλικά, 10 παραμύθια, Μελέτη Περιβάλλοντος, Μουσική, Κυκλοφοριακή αγωγή, Ταξίδι στα συναισθήματα, Φυσικά, Γεωγραφία, Γνωρίζω τον εαυτό μου, αντιδρώ καλύτερα, Μυθολογία και Ιστορία, Σου μιλάω, μου μιλάς…, επικοινωνούμε, Μυστήρια, Διαδίκτυο, Διαστημικά ταξίδια, Φιλία και εμπιστοσύνη, Ρεκόρ Γκίνες, Ταινίες, Άθληση και Διατροφή, Γνωρίζω τον εαυτό μου, κάνω τ’ αδύνατα σημεία δυνατά!

4. Πάμε Διακοπές

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το Πάµε Διακοπές για παιδιά για παιδιά που τελίωσαν το προνήπιο – το νηπιαγωγεία και την Α΄ Δημοτικού είναι τρία διασκεδαστικα βιβλία που έχουν στόχο να συντροφεύσουν τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με διαθεµατικές δραστηριότητες βασισµένες στα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράµµατα Σπουδών  και εξαιρετική εικονογράφηση, τα παιδιά:

  • εµπλουτίζουν τις γνώσεις τους, αναγνωρίζουν χρώµατα, σχήµατα και αριθµούς, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητά τους, ανακαλύπτουν τον κόσµο που τα περιβάλλει, πειραματίζονται με την ανάγνωση και τη γραφή, κάνουν μετρήσεις και ομαδοποιήσεις, ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά ζητήματα, καλλιεργούν τη φαντασία τους, καλλιεργούν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου, διασκεδάζουν µε σταυρόλεξα, λαβύρινθους, ακροστιχίδες, εκφράζονται δηµιουργικά µέσα από τη ζωγραφική, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και την κριτική τους σκέψη, προετοιµάζονται για την επόμενη τάξη µε τον πιο ευχάριστο και δηµιουργικό τρόπο.

5. Χαρούμενες διακοπές

Εκδόσεις Πατάκη

Τι να πρωτοπώ για αυτή τη σειρά των βιβλίων διακοπών που με συντρόφευαν όλα μου τα καλοκαίρια και περίμενα πως και πως να μου το αγοράσουν οι γονείς μου… Σταθερή αξία στα βιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι μετά από τόσα χρόνια!

Οι «Χαρούμενες διακοπές» αναθεωρήθηκαν, ώστε η ύλη τους να συμφωνεί με τα νέα σχολικά βιβλία. Μαζί τους το παιδί θα περάσει ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι κι έναν πιο ξεκούραστο χειμώνα. Γιατί μέσα στις διασκεδαστικές σελίδες του βιβλίου αυτού, τις γεμάτες παιχνίδια, σταυρόλεξα, σπαζοκεφαλιές, ευκαιρίες για να χρωματίσει και να ζωγραφίσει το παιδί, αθλητική ύλη, ωραίες εικόνες, ευχάριστα κείμενα και ποιήματα, έχουν τρυπώσει κι όλα τα μαθήματα που διδάχτηκε το παιδί το χειμώνα στο σχολείο. Οι «Χαρούμενες διακοπές», με μια γρήγορη επανάληψη, σιγουρεύουν τις γνώσεις του παιδιού, ενώ παράλληλα του χαρίζουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες.

6. Καλοκαιρινά

Εκδόσεις Πατάκη

Με ασκήσεις, σταυρόλεξα και διάφορες δραστηριότητες το κάθε βιβλίο της σειράς έχει σκοπό να ξαναθυμίσει στα παιδιά πράγματα που έμαθαν στο σχολείο τους την προηγούμενη σχολική χρονιά και είναι κρίμα να ξεχάσουν μέσα στην ανεμελιά του καλοκαιριού. Παίζοντας, χωρίς σύστημα, χωρίς πλήξη, τα «Kαλοκαιρινά» φρεσκάρουν τις γνώσεις των παιδιών με χιούμορ, διάφορα σχόλια και πολλές εικόνες. «Καλοκαιρινά» λοιπόν, και… καλό καλοκαίρι!

7. Καλοκαιρινές διακοπές

Εκδόσεις: Μίνωας

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν! Σε αυτα τα βιβλία θα βρεις χαρούμενες δραστηριότητες
για όλα όσα έμαθες στη Α’ B’ και Γ’ Δημοτικού. Τα βιβλία Καλοκαιρινές διακοπές, από την
εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών
και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδυάσουν
το καλοκαίρι με τη δημιουργική μάθηση!

Ο Κωστής και η Βιβή μόλις τελείωσαν τη σχολική τους χρονιά.
Μάθανε γραμματική, φαρσί αριθμητική,
κι ετοιμάζουνε βαλίτσες για να πάνε εξοχή!

Μέσα από μια παιχνιδιάρικη επανάληψη όσων έμαθαν , τα παιδιά
παρακολουθούν τον Κωστή και τη Βιβή στις διακοπές τους, παίζουν μαζί τους και τους
βοηθούν να λύσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Έτσι ξαναθυμούνται
όλα όσα έμαθαν την προηγούμενη χρονιά με σύμμαχό τους πάντα το παιχνίδι!

8. Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας για το ταξίδι για μικρά παιδια

Εκδόσεις Πατάκη

Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με γρίφους που βασίζονται σε απλές λέξεις, αριθμούς και εικόνες, ώστε να τους απολαμβάνουν τα μικρά παιδιά ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στην ανάγνωση, στην αριθμητική και στην παρατηρητικότητα.

Με 50 αποσπώμενα φύλλα.

9. Ατελείωτη διασκέδαση στις διακοπές

Εκδόσεις Ψυχογιός

Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο θα συντροφεύσει τα μικρά παιδιά στις διακοπές και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την ικανότητά τους να μετρούν, να παρατηρούν και να χειρίζονται τον μαρκαδόρο, ώστε να ενδυναμώσουν τη λεπτή κινητικότητά τους.

Για παιδιά ηλικίας 3-6ετών

10. Έξυπνες δραστηριότητες και παιχνίδια

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Απίθανες δραστηριότητες για να ακονίσεις το μυαλό σου! Σπαζοκεφαλιές και παιχνίδια που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους άλλους και να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

Σίγουρα κυκλοφορούν πάρα πολλά βιβλία με ασκήσεις για το καλοκαίρι που μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά μας δημιουργικά και να τα απομακρύνουν από τις οθόνες! Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για τα παιδιά ( αλλά και για εμάς) να διαβάσουν καινούρια βιβλία και να μυηθούν στη μαγεία των βιβλίων – εκμεταλευτείτε το και δώστε τους αυτή την ευκαιρία!

Αν θέλετε να δείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων δείτε εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά…

Σας φιλώ

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Άννα Μίχτη
Άννα Μίχτηhttps://workingmama.gr/
Το όνομα μου είναι Άννα και είμαι η chief editor και owner του Working mama. Παράλληλα είμαι σύζυγος και εργαζόμενη μητέρα. Έχω δύο πανέμορφες πριγκίπισσες την Κατερίνα, που είναι 12χρονών και την Ιωάννα που είναι 5ετων. Το blogging για μένα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις... Από εδώ θα ανακαλύψουμε πως μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τη μητρότητα με την καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι μια πλέον παραγωγική περίοδος για τους εκδοτικούς οίκους αφού η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και...

H Hasbro συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού

Η Hasbro, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως, γιορτάζει 100 χρόνιαατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης! Η εταιρεία που ξεκίνησε...

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για ενήλικες

Μου φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε Δεκέμβριο... και έφτασε η ώρα να διαλέξουμε τα δώρα...

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου #3

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών... Αρνούμαι να επιστρέψω στη ρουτίνα των σχολείων των...

Τα βιβλία του Μαΐου #2

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι αγαπημένοι μας για διάβασμα...Αν και φέτος ο καιρός έχει άλλα σχέδια εγώ ονειρεύομαι την...

Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του ECOVER

To brand οικολογικών καθαριστικών ECOVER ήταν ένας από τους 120 εκθέτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη eco-living γιορτή στη Τεχνόπολη,...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα