Αυτά τα νόστιμα πιτάκια λαχανικών ξεκίνησα να τα φτιάχνω πριν χρόνια γιατί μου θυμίζουν τα υπέροχα spring rolls, τα οποία λατρεύω αλλά μπορώ να απολαύσω μόνο σε κάποιο ασιατικό εστιατόριο. Έτσι με κάποιες παραλλαγές κατέληξα να φτιάχνω αυτή τη συνταγή και απολαμβάνω σπιτικά spring rolls όποτε θελήσω.
Είναι ιδανικά για πάρτι, καθώς με ελάχιστα υλικά και κόστος μπορείτε να φτιάξετε κάτι τόσο νόστιμο που θα απολαύουν όλοι.
Υλικά
- ½ λάχανο ψιλοκομμένο (μέτριο σε μέγεθος)
- 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.γ. τριμμένο ginger φρέσκο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.σ. corn flour
- Λάδι για το σοτάρισμα (ελαιόλαδο η σπορέλαιο)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι και σωτάρετε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το κύμινο, το ginger, τη σόγια, το corn flour, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε στην άκρη τα λαχανικά να κρυώσουν.
- Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε σταυρό ώστε να έχετε 4 τετράγωνα.
- Παίρνουμε δυο –δυο φύλλα τα τοποθετούμε διαγώνια με τη μια γωνία να βλέπει προς τα εμάς.
- Απλώνουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.
- Αν θέλετε να ψήσετε στο φούρνο τα πιτάκια τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε για 20’-30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Aν θέλετε να τα τηγανίσετε βάλτε τα για 15’ στην κατάψυξη και στη συνέχεια τηγανίστε τα σε άφθονο λάδι (σπορέλαιο).
- Σερβίρετε τα πιτάκια με σόγια σος ή κάποιο ντιπ με βάση το γιαούρτι.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Καλή επιτυχία
Δήμητρα
🖤
Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!