ΓΥΝΑΙΚΑLITTLE KITCHEN STORIESΝηστίσιμα τσουρεκάκια με σταφίδες.

Νηστίσιμα τσουρεκάκια με σταφίδες.

-

Ημέρες νηστείας και είμαι σίγουρη ότι θα ψάχνετε συνταγές για φαγητά και σνακ όσοι νηστεύετε τα νηστίσιμα τσουρεκάκια είναι ιδανικό σνακ για αυτές τις μέρες.

Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε νόστιμα τσουρεκάκια χωρίς βούτυρο και αυγά. Όταν τα φτιάξετε και τα δοκιμάσετε δεν θα πιστεύετε ότι δεν είναι τα κλασσικά τσουρεκάκια. 

Επίσης νομίζω ότι είναι μια ωραία συνταγή, όχι μόνο, για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους αποφεύγουν παρασκευές χωρίς προσθήκη ζωικών υλικών. 

νηστίσιμο-σνακ

Υλικά για τα νηστίσιμα τσουρεκάκια 

  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι 
  • 150 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (αν βάλετε ελαιόλαδο προτιμήστε ένα ελαφρύ) 
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι κάρδαμο σε σκόνη 
  • 1 συσκευασία σταφίδες 

Διαδικασία

  1.  Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, το μέλι και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα χυλός και το αφήνουμε στην άκρη για 30’.
  3. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, τη ζάχαρη,  το ξύσμα, το κάρδαμο και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το εξάρτημα για τις ζύμες και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  5.  Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία και ελαστική ζύμη.
  6. Ρίχνουμε τις σταφίδες και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
  7. Ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να φουσκώσει.
  8. Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
  9. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο μέλι που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’ περίπου, μέχρι να χρυσίσουν.
νηστίσιμο-σνακ

Tips

  • μην βάλετε παραπάνω αλεύρι διότι θα γίνει σκληρή η ζύμη.
  • μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία και στο χέρι, χωρίς μίξερ.
  • αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα νηστίσιμα τσουρεκάκια με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

Καλή επιτυχία

Δήμητρα

Τις συνταγές της Δήμητρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!

Δήμητρα Ιακωβίδου
Είμαι η Δήμητρα και λατρεύω να γλυκαίνω την ζωή των γύρω μου…πως; με τούρτες, cupcakes, cakepops, macaron και ότι άλλο φανταστώ ότι μπορεί να ομορφύνει μια ξεχωριστή περίσταση. Το μεγαλύτερο πάθος μου όμως είναι το φαγητό, γι αυτό και όταν ολοκλήρωσα τη φοιτητική μου ζωή στην πιο ερωτική και φαγανή πόλη (ναι, αυτή που κατάλαβες !) πήγα σε μια σχολή μαγειρικής και νέοι ορίζοντες μου ανοίχτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4,965ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,047ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται τα πιο πρόσφατα άρθρα μας, ενημερώσεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατα άρθρα

Ήρθε η ώρα των εξετάσεων…

Μετά από 2 χρόνια χωρίς εξετάσεις λόγω τις πανδημίας ήρθε η ώρα να δώσουν τα παιδιά μας ενδοσχολικές εξετάσεις...

Πως να βοηθήσω το παιδί μου σε μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω

Η πιο συχνή ανησυχία που ακούω από γονείς είναι πως οι ίδιοι « δεν ξέρουν Γερμανικά για να βοηθήσουν...

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του...

Χαλαρωτική απόδραση στο Montanema Handmade Village

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε δει στο Instagarm account μου εικόνες από την πρόσφατη οικογενειακή απόδραση μας σε...

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Φρόσω Φωτεινάκη

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στο blog με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο: "Η αγάπη σε ποιο...

Συνέντευξη με την Μάρω Θεοδωράκη

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω την ευκαιρία να φιλοξενώ στο blog την Κα Μάρω Θεοδωράκη - μουσικό και...

Δημοφιλή άρθρα

Γρήγορα και εύκολα αποκριάτικα μακιγιάζ!!

Καλή ΤσικνοΠέμπτη σε όλους! Οι απόκριες είναι εδώ και αν...

Διαβάστε επίσηςΠΑΡΟΜΟΙΑ
Προτεινόμενα άρθρα