Για όσους λοιπόν θέλουνε να περάσουν λίγο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σκέφτηκα μια ωραία και εύκολη συνταγή για κρέπες. Είναι ένα φαγητό-σνακ που αρέσει στους περισσοτέρους και καλύπτουν όλα τα γούστα αφού μπορείς να τις κάνεις είτε αλμυρές είτε γλυκές.
Αυτές οι μέρες που διανύουμε είναι λίγο δύσκολες, περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι, και όσοι δεν δουλεύουνε ακόμη περισσότερο, αφού περνάνε όλη την ημέρα τους μέσα. Έχω ακούσει από πολλούς ότι μαγειρεύουν περισσότερο μιας και τώρα βρήκανε το χρόνο.
Η παρακάτω συνταγή έχει εύκολα υλικά που έχουμε στο σπίτι όλοι.
Υλικά για τις κρέπες
- 400 ml γάλα
- 2 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- Φέτες γαλοπούλα
- 5 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες και σωταρισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Φέτες τυρί της αρεσκείας σας όπως κασέρι, έμενταλ, γκούντα
- Μαϊντανό
- Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χυλό αρκετά πηκτό αλλά να κυλάει εύκολα από το κουτάλι.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει, ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο χυλό.
- Το γυρνάμε με κυκλικές κινήσεις να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες στην επιφάνεια γυρνάμε με μια σπάτουλα την κρέπα.
- Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε (συνολικά και από τις δύο πλευρές 4’).
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Γεμίζουμε τις κρέπες με τα υλικά της γέμισης τις κλείνουμε και τις βάζουμε 5’ σε προ θερμασμένο φούρνο να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρουμε με το τριμμένοι κεφαλοτύρι και το μαϊντανό.
Tip
Εάν θέλουμε σερβίρουμε με τηγανητό ή ποσέ αυγό.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές μου μπορείτε να με βρείτε στο: https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/
Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook
να με ακολουθήσετε και στο Instagram
για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!